Kan jeg by på en smak av sommer?

  • 0 kommentarer

Det er sommer. Sola skinner, livet smiler og tiden er til for å nytes.

Det er som alltid når det kommer til kosthold, veldig mange myter ute å går om jordbær. Mange tror de ikke kan spise jordbær når de er gravide eller ammende fordi det tidligere ble antatt at dette kunne øke faren for allergi hos barnet. Men det finnes ingen vitenskapelig grunnlag for denne påstanden. Det er også mange som tror babyer ikke kan spise jordbær, men dette er også en myte.

Bærene kan likevel være litt sterke for babymagen, så det kan være lurt å gi det i små mengder i begynnelsen og å blande det ut med mildere matvarer. Lag for eksempel en fruktpuree av 1 banan og 1 jordbær. Mos sammen og del opp i passende porsjoner.

Gabriel er vanligvis veldig glad i jordbær, men i dag var visst ikke helt dagen. Hehe..

20140712-105625-39385201.jpg

Jeg kan sikkert finne en million grunner til å kose seg med disse deilige bærene! Jordbær er proppfulle av antioksidanter som beskytter kroppen mot oksidativt stress og celleskade. Jordbær inneholder også kalsium og jern, som jo er så viktig å få i seg for oss alle, men spesielt for gravide, ammende og barn. Og ikke minst- jordbær er jo helt fantastisk godt!!! Så dra ut og kjøp en stor kurv fylt med søte, friske, herlige jordbær – og nyt!

20140712-110200-39720280.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *