Hva oppbevarer du babymaten i?

  • 0 kommentarer

Dette spørsmålet får jeg veldig ofte.

Når man lager hjemmelaget babymat er dette med hygiene veldig viktig. Små barn er mer utsatte for matforgiftninger og magen kommer lettere i ulage enn det våre voksne, mer robuste mager gjør.

En veldig viktig del av dette med hygiene er oppbevaring.

Mange glass og bokser er ikke egnet til gjenbruk, og isterningbrett og plastikk kan inneholde farlige stoffer som kan være skadelig for barnet. Bokser som er trygge for matoppbevaring har ofte et symbol med glass eller bestikk under.

Man kan også bruke babymatglass, syltetøyglass osv. Da bør man passe på at glassene blir godt vasket før de gjenbrukes. Det kan være lurt å koke dem. Pass på at du ikke fyller opp glassene helt opp til lokket, da lokket kan inneholde endel ftalater.

Best for oppbevaring av babymat:

Min absolutte favoritt, som jeg anbefaler alle på babymatkursene mine, er disse fra Philips Avent:

avent m.mat

Det er disse jeg har brukt allerede fra min eldste på 3 år begynte med babymat. Det jeg synes er så flott med de er at de kan fryses, brukes i mikrobølgeovnen og vaskes i oppvaskmaskin. Med andre ord – begre som gjør oppgaven med å oppbevare babymat litt enklere. Og enklere, det liker vel de aller fleste mødre! 🙂

Jeg har fått meg en ny pakke nå, men det er mest fordi jeg trenger fler. De gamle som jeg kjøpte for 3 år siden holder seg like godt den dag i dag. Kvalitet med andre ord.

Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive dette innlegget som en type «review» – men fant ut at jeg egentlig aldri har prøvd andre begre enn disse siden jeg har vært så fornøyd.

Er det noen andre der ut som er fornøyde med disse begrene?


PS: Husk å klikke deg inn her for å lese alt om hvor lenge maten kan oppbevares, og andre gode råd for oppbevaring av babymat.

SunnStart er ambassadør for Philips Avent, men alle råd og tips om produkter er basert på min ærlige mening om produktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *