Ernæring

IMG_6299

Det er fantastisk hva maten kan gjøre med kroppen vår.

Kroppen er et maskineri som jobber døgnet rundt i hvert sekund, i alle år. Kroppen tar aldri en pause helt fra dagen du unnfanges i din mors liv, til den dagen du dør.

For at kroppen skal kunne gjøre jobben sin best mulig, og holde deg sterk, frisk og lykkelig – trenger den å få tilført de rette næringsstoffene. Nå er det faktisk slik at kroppen klarer å ta ut energi av det meste, og derfor så kan du også overleve på junk food og godteri – men etterhvert vil da kroppen brytes ned. Det tar mange år, men sakte men sikkert vil kroppen din begynne å si ifra at den ikke er særlig fornøyd.

For våre barn er saken den samme. Forskjellen er bare at barn ikke selv kan ta de valgene de trenger. De spiser den maten de blir tilbudt av meg og deg, og i barnehagen. De vokser opp med de kostholdsvaner dere som voksne setter som et eksempel – og de vokser ofte opp med det forholdet til mat som de voksne i familien har.

Mat skal ikke handle om utseendet. Mat skal handle om å gi kroppen riktig bensin slik at den fungerer på sitt beste. Mat skal smake godt, og skal ikke iblandes vonde følelser eller et nedtrykt kroppsbilde. Og det er dette vi trenger å lære våre barn.

På «ernæringssidene» kan du lære mer om kosthold og ernæring for de ulike fasene i livet til våre små.

  • Les mer om hva du som gravid kan gjøre for å tilrettelegge best mulig for den lille i magen.
  • Lær mer om amming og få tips og råd til hvordan å lykkes med dette.
  • Finn ut mer om pumping og flaskemating.
  • Lær hvordan du går frem når du skal lage hjemmelaget babymat.
  • Finn ut hva barnet bør spise i de ulike utviklingsfasene i det første leveåret.