Tining og oppvarming av hjemmelaget babymat

Tining i kjøleskap.

Dersom du velger å tine opp maten i kjøleskapet er det viktig at du gjør dette i en lufttett beholder. Det kan ta litt tid, spesielt hvis du har fryst ned store porsjoner. Har du fryst ned isterninger går det gjerne litt fortere, men siden det (selvfølgelig) er kjølig i kjøleskapet, tar det likevel 10-12 timer for å tine opp babymaten. Du er derfor avhengig av å planlegge litt frem i tid når du gjør det på denne måten.

Et tips kan være å ta opp det du vet du kommer til å bruke neste dag hver kveld før dere legger dere. Da er maten klar til å varmes opp videre når du trenger den dagen etter.

ALDRI frys ned igjen babymat som har blitt tint opp!

Oppvarming i en kjele.

Putt den frosne, eller ferdig tinte babymaten i en liten kjele og varm opp på svak varme. Rør godt og smak på maten før du serverer den til barnet ditt for å være sikker på at temperaturen ikke er for varm.

Oppvarming i varmt vann.

Mange velger å bruke denne metoden. Du kan enten holde beholderen med babymat under varmt vann, eller du kan putte maten i en bolle, som du så setter oppi en annen, litt større bolle med varmt vann. Denne metoden tar ca 20 min fra frossen tilstand.

Er det farlig å varme maten i mikrobølgeovn?

Nei, det er absolutt ikke farlig å varme babymaten i mikrobølgeovn. MEN – pass alltid på å røre maten godt og smak på maten for å sjekke temperaturen før du gir den til barnet ditt. Ved oppvarming i mikro blir nemlig ikke maten varmet opp jevnt, og det er derfor fare for at noen deler av maten er mye varmere enn andre. Dette kan i verste fall føre til forbrenning, noe vi selvfølgelig vil unngå hos barnet.

Maten varmes opp fort i mikrobølgeovnen, bruk derfor gjerne intervaller på 15 sekunder, ta ut maten og rør godt, varm 15 sekunder til og rør godt igjen. Smak på maten.

Hva bør jeg passe på når det kommer til oppvarming av babymat? 

  • Du skal aldri fryse ned igjen babymaten etter at den har blitt tint opp èn gang.
  • Alltid smak og lukt på maten for å forsikre deg om at den fremdeles er spiselig og at den ikke har blitt dårlig.
  • Hvis du bruker mikro – rør godt og pass på temperaturen.
  • Aldri la maten tines på kjøkkenbenken.