Om Sunnstart

Foto: Robert Eik

Foto: Robert Eik

Velkommen til nettsiden for utvikling av matglade barn!


Her håper jeg at du skal kunne finne svar på alt mellom himmel og jord når det kommer til mat og ernæring til ditt barn. Her deler jeg oppskrifter, tips og råd, masse informasjon og det er dessuten en egen blogg til siden hvor jeg tar opp ulike temaer og deler litt fra hverdagslivet.

Jeg heter Maiken Anwar Walle, og det er jeg som eier og driver SunnStart. Jeg har en bachelor i ernæringsfysiologi og er mamma til to små, Gabriel og Elida.

Jeg ELSKER å leke med maten, å utforske nye oppskrifter og å finne nye smaker.
Men ikke la deg lure, jeg har ikke alltid vært en matentusiast..

Jeg vokste opp med et svært anstrengt forhold til mat. Jeg så på mat som stress og et nødvendig onde som jeg helst ikke ville forholde meg til. Det er faktisk bare noen år siden jeg flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd i Indonesia i flere år – og jeg hadde aldri måttet lage mat selv og måtte ringe mamma for å spør hvordan man kokte poteter..

Men så snudde det. Jeg fikk selv barn og måtte ta stilling til hvordan jeg ønsket at deres forhold til mat skulle bli. Ved 6 måneders alder var eldstemann klar for fast føde og jeg syntes det var skummelt. Hvor begynner man? Hva kan man gi? Er det noe som er farlig? Jeg var på det tidspunktet nesten ferdig med studiene mine og hadde god kunnskap om ernæringsbiten – men hva med alt det andre? Jeg syntes det var vanskelig å finne god informasjon, og diverse forum på nettet skremte mer enn det hjalp. Jeg turte rett og slett ikke å prøve å lage noe selv, og kjøpte heller “ferdigglass”.

Men etterhvert begynte jeg å lete, og jeg begynte å lage. Enkle retter. Sunne retter, som “hvem som helst” skal kunne lage. Ingen avanserte ingredienser med påståtte superkrefter, ingen hokuspokus. Bare masse god mat. Og jeg tok med sønnen min på kjøkkenet. Jeg ville at han skulle få utforske. Se på råvarene, mose, skvise, klemme og lukte. Ikke bare få plassert et halvvarmt glass foran seg på matbordet.

Så tenkte jeg…. Hvis jeg som er fagutdannet med bachelor i ernæring syntes at det var vanskelig å finne frem i jungelen – hvordan er det da med resten av mødrene der ute?
Og dermed fødtes SunnStart.

I dag tilbyr jeg en rekke tjenester for å hjelpe foreldre til å gi en god og sunn start på livet til sine små håpefulle.

Mitt mål er at du som forelder kan bruke denne nettsiden til å finne inspirasjon til god og sunn mat for deg og familien din. Jeg håper å kunne bidra til økt matglede og at du skal kunne finne svar på ting du lurer på. Jeg er opptatt av å fremstille mat som noe positivt, noe morsomt, smaksfullt og lærerikt. Det er nok ikke bare barn som trenger å lære dette, vi trenger alle å finne tilbake til den egentlige meningen med mat.

Jeg håper at du her hos SunnStart vil finne den informasjon og å inspirasjon du trenger for å begynne å lage deilige og smaksfulle retter sammen med ditt barn.

Takk for at du tittet innom!