Mat til barnet

 

20140722-234641-85601083.jpg

Velkommen til det som skal bli starten på et nytt eventyr for deg og ditt barn!

Din lille skal nå i gang med å utforske den spennende verden full av nye smaker, konsistenser, farger, lukter og nytelser. Sammen skal dere få leke dere med mange ulike varianter og sammensetninger. Dette blir moro!

Når ditt barn for aller første gang skal i gang med å smake på noe annet enn mormelk eller morsmelkertstatning er ofte forldrene litt spente. Noen har gledet seg i flere måneder allerede, andre skulle helst ha tviholdt på den trygge ammetilværelsen litt til. For hva vil det egentlig si å gi riktig ernæring til barnet? Hvor ofte skal de ha mat? Hvor mye? Hva kan jeg gi, og hva kan jeg absolutt ikke gi? Hva gjør jeg hvis barnet mitt ikke vil spise, eller hvis hun spiser altfor mye? Er det i det hele tatt noe som heter altfor mye, når det kommer til de små?

Spørsmålene er mange og mange er litt usikre i denne fasen.

SunnStart ønsker på disse sidene å gi deg en fin oversikt over hva ditt barn bør spise, og i hvor store mengder, til hvilke tidspunkter. Det er viktig å alltid huske på at alle barn er forskjellige, og at dette ikke er en fasit. Oversiktene er ment som en pekepinn og som en hjelp, ikke som noe som skal skape unødvendig stress eller pekefingre. 🙂

Har du noen spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med meg.

La moroa begynne!