17.mai Smoothiebowl

 • 0 kommentarer

Hipp Hurra for 17.mai!

Norges grunnlovsdag fortjener en ordentlig feiring i rødt, hvitt og blått.

For meg som er litt mer enn gjennomsnittet opptatt av mat og det å bruke sunne matvarer til å feire store begivenheter, lar jeg selvfølglig ikke 17.mai være et unntak.

I fjor ble dagen feiret med en deilig smoothiebowl til frokost. Selvfølgelig pyntet med rødt, hvitt og blått.

For en fantastisk måte å starte nasjonaldagen på! Hele familien fikk smake på den nye frokosten vår (ja, for vi spiser faktisk ikke sånt til frokost hver dag..) – og fikk godt med påfyll for en lang dag med gåing i tog og venting i is-køer 🙂

De gangene som jeg vet at barna kommer til å få i seg en del «mindre sunne matvarer» (jeg prøver å avvenne meg ordet usunn) – ja, da synes jeg det er flott å sørge for at jeg i det minste vet at de har startet dagen med en GOD dose næringsstoffer!

17.mai Smoothiebowl.

Du trenger:

 • 2 dl frosne bringebær
 • 2 dl frosne jordbær
 • 1 frossen banan i skiver/biter
 • 1 dl mandelmelk

Pluss pynten:

 • Friske jordbær
 • Kokosflak
 • Blåbær

Slik gjør du:

 • Kjør alle ingrediensene sammen i en blender til du får en jevn masse
 • Pynt i rødt, hvitt og blått
 • Ta et HipphurraforNorge-skrytebilde og legg ut på sosiale medier
 • NYT! 🙂

Denne oppskriften gir en noe tyktflytende smoothie, men når man skal spise den med skje fra en skål synes jeg det er bedre enn når den er altfor rennende. Dessuten får den litt sånn «softis» konsistens når man lager den litt tykk slik som her. I mitt hode blir dette oversatt til:

Is til frokost? JA TAKK!

Hipp Hurra for Norge!

(Neste år skal jeg være litt føre var og lage opp en del ekstra dagen før, som jeg kan fryse ned i isformer. Så får jeg kanskje barna til å unngå altfor mye softis og andre sukkerrike varianter sånn utover dagen.)

Pssst! Sjekk noen av mine is-oppskrifter: Smoothie-pinneisBanan-sjokolade-isTropisk sorbètIs på 1-2-3Sunnere is.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *