Smoothie, is og pinneis – alt i ett.

  • 0 kommentarer

Sommer kommer, Sommer kommer – Sol og IS og latter og sang!

Har jeg nevnt (sånn ca 1000 ganger nå) at jeg elsker våren? Varmen er tilbake og sommeren lusker like rundt hjørnet. Det feirer vi selvsagt med is! Med sommeren kommer det også barn som vil ha is. Helst hver dag. Men fyller vi opp de små magene med butikkjøpt is får de i seg mye sukker samtidig som det tar opp plass i de små magene som burde vært fylt med næringsrik mat.

Derfor er det så fint når vi kan lage is hjemme som ikke bare er god, men som også inneholder mengder med vitaminer som de små virkelig har godt av. Da kan vi voksne lene oss godt tilbake og se ungene spise en etter en, med god samvittighet. Kanskje smaker vi voksne også på et par av de?

Mango, ananas og banan. Smoothie og is.

Basisoppskriften er som følger:

Du trenger:

  • 1/2 frossen ananas i biter
  • 1 mango
  • 1 frossen banan i biter

Bruk en blender for å kjøre alle ingrediensene til en jevn masse. Tilsett eventuelt litt mandelmelk (eller annen melk) hvis det er vanskelig for blender å ta ordentlig tak i frukten.

Mango, ananas og banan – softis.

IMG_2162

Her er blandingen uten at du har gjort noe mer med den. De frosne fruktene gjør at isen får en softis-lignende konsistens. Av alle variantene jeg skal vise dere her, er dette min absolutte favoritt.

Mango, ananas og banan – pinneis.

IMG_2227

Her er blandingen puttet i isformer og fryst i minst 5 timer. Da får man deilig pinneis, som kanskje er den store favoritten hos mange barn. Den er også enkel for små barnehender å holde. Har du ikke isformer? Da kan du bruke tomme yoghurtbegre, og putte en ispinne av tre oppi. Funker like greit 🙂

Mango, ananas og banan smoothie.

IMG_2174

For å lage blandingen som en smoothie tilsetter du ca 1 dl mandelmelk (eller vanlig melk – alt ettersom hva du har tilgjengelig)

Få i barna frukt og grønnsaker.

Mange har barn som ikke er så veldig glad i frukt og grønnsaker. Da kan et forsøk på en av disse hjemmelagde isene være verdt å prøve. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *