Vafler med en hemmelig ingrediens :)

La meg først få avklare en sak…. Jeg er ikke for det å lure i barna ting og tang. Full disclosure her med andre ord. Men at den ingrediensen som gjør disse supergode prinsessevaflene så utrolig flotte og rosa kan få lov til å være en liten overraskelse, ja det kan jeg helt klart støtte. La meg forklare hvordan det gikk for seg på Mersmakfestivalen for å vise hva jeg mener.

Jeg satte opp en del forskjellige kurs på festivalen dette året. Vi var blant annet innom dyrebrødskivene, kreative pizzaer, smoothiebowls, monstermoothie og masse annet gøy.

Aller mest populær var faktisk fiksetacoen (tro det eller ei!!), men på en meget god annenplass var altså disse vaflene!

Jeg hadde med vilje ikke skrevet hva de innehold på plakaten, men valgte å kalle kurset «Fargerike vafler». Vi skulle i utgangspunktet også lage grønne vafler (spinatvafler), men de ble litt vel spinatsmakende selv for min smak, så der må jeg nok eksperimentere litt til før jeg deler en oppskrift med dere 😉

Men tilbake til de røde vaflene da. 13 forventningsfulle barn møtte opp og trykket seg ned rundt bordet. Jeg hadde på forhånd laget en vaffelrøre som lyste opp midt på bordet, og ungene storgleda seg til å få prøve!

«Kan dere gjette hva som er i denne vaffelrøra, som gir den fine fargen?»

Nesten alle rakk opp hånden 🙂

«konditorfarge?»

«jordbær!»

«vannmelon..?»

Men nei, her var det nok ingen som kom til å klare å gjette riktig..

«Det er faktisk en grønnsak som heter rødbete», sa jeg. Og var riktignok littegrann spent på reaksjonen til ungene. De aller fleste virket like spente, bortsett fra èn gutt som proklamerte høyt å tydelig at han ikke liker rødbeter.

«Vet du hva, at det gjør faktisk ingenting. For disse vaflene smaker absolutt ingenting rødbeter. De smaker bare vafler, pluss at de er ekstra fine å se på, og litt ekstra godt for kroppen vår!»

Så gikk vi altså i gang med vaffelmekking, og jaggu tror du ikke de gikk rett ned på høykant – ja, OGSÅ hos han som ikke engang liker rødbeter 😉 Og hvem vet – kanskje noen av disse barna til og med kunne gå hjem senere og fortelle til de voksne at de faktisk nå LIKER rødbeter, og dermed er mer mottagelige for å teste andre rødbete-ting-og-tang?!?!

Jeg synes at akkurat denne situasjonen her er et veldig godt eksempel på at man slettes ikke lurer i barna ting og tang – men bruker en metode for å utforske nye matvarer SAMMEN med barna.

Har dere lyst til å gi det et forsøk der hjemme? Da anbefaler jeg på det sterkeste at du lar barnet være kokken for denne retten, og at du selv inntar stillingen som hjelperører og vaffelsteker.

Rødbetevafler dere kommer til å digge!!!

Du trenger:

 • 2,5 dl hvetemel
 • 2 dl sammalt mel
 • 3 ss brunt sukker
 • 1 ss bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1 ss vaniljesukker
 • 2 stk rødbeter i purè
 • 2,5 dl melk
 • 4 ss gresk yoghurt
 • 1 egg
 • 3 ss smeltet smør

Slik gjør du:

 • Skrell og kutt opp rødbetene og kok dem i 5 min.
 • Bruk en blender eller stavmikser og kjør rødbetene til purè
 • Rør sammen alt det tørre i èn bolle
 • Rør alt det våte i en annen bolle
 • Rør alt sammen sammen.
 • Stek og nyt 🙂

Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er de beste vaflene jeg noen gang har lagd. Det var liksom ikke bare det at jeg visste at det var noe bra i de, men det at de fikk så digg konsistens.

Lov meg at du prøver dem – og at du legger igjen en hilsen til meg her eller på Facebook om hvordan det gikk. Tok barna imot med åpne armer?


Psssst! Vil du teste mer rødbete-digg, så ta en titt på Frukt.no sine fantastiske rødbeteoppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

 • Fay
  september 10, 2018 at 00:42

  Dette ser helt fantastisk ut! Jeg har veldig lyst å lage dette til Datteren min som blir et år om noen dager. Men hun har egg-allergi. Hva kan man erstatte egg med?
  Forresten elsker din blog.

  • november 8, 2018 at 21:14

   Så kjedelig at jeg ikke har sett denne meldingen før nå!! Beklager sent svar kjære deg!
   Har du kanskje allerede rukket å teste den ut?
   Egg erstattes ofte i vafler med kaldt vann. Dette gjør at vaflene får en litt sprøere konsistens – noe jeg ser for meg at må være midt i blinken igrunn. 😉
   Jeg har ikke prøvd det før – men kan ikke du gi meg en tilbakemelding hvis du tester det ut?
   Det er helt sikkert noen andre som er innom her som har samme problemstilling mtp eggeallergi – og da kan jo de også prøve hvis det funker.