Nana-Ice cream, for barn uten sukker og kunstig søtning.

  • 0 kommentarer

Har dere smakt ordentlig banan-is før? Jeg er veldig glad i søtsaker (det har vel kanskje lyst litt gjennom til dere nå) – og prøver derfor å være litt flink til å finne noen alternativer til sukker da jeg ikke ønsker å ha så mye unyttige kalorier i kostholdet mitt.

Jeg har også brukt kunstig søtning noen ganger når jeg baker og synes det er ganske greit når det er for meg selv, men barn under tre år skal ikke ha kunstig søtning fordi de har så lav kroppsvekt at det skal så små mengder til før de kommer over den anbefalte maksgrensen. Jeg pleier derfor å bruke mye bananer som søtning. De overmodne, brune bananene er søtest og har en bra konsistens for bakst og smoothie. Når barnet ditt er over 1år kan du også bruke litt honning som søtning.

Men i dag folkens er det bananis som står på menyen. Eller Nana-Ice Cream som folk flest kaller det 🙂

Bananis:

20140823-070723-25643613.jpg

Du trenger:

  • 2 bananer
  • 1-2 ss kakao

Slik gjør du:

  • Sørg for at bananene er overmodne. De er best når skallet har brune flekker, da er de søte.
  • Skrell og del opp bananene i biter.
  • Putt i en brødpose og frys ned i minst et par timer. Hvis bananene ikke er ordentlig frosne får du ikke den deilige konsistensen som minner om ordentlig is. Og det er jo det vi er ute etter, så her gjelder det å ha tålmodighet 🙂
  • Ta bananene ut av fryseren og putt i en blender. Hvis blenderen din sliter med å få ‘tak’ i bananene kan du putte litt vann eller melk oppi, men konsistensen kan da fort bli for flytende, så ikke ta mer enn du absolutt må.
  • Ta i ønsket mengde kakao og kjør blenderen litt til.

That’s it! Nana-isen din er klar til å nytes!

Du kan gjerne pimpe opp isen med nøtter, bær og andre godsaker også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *