-
23 januar 2015
Endelig skal dere få den svært så etterspurte SunnStart-hemmeligheten.
Nemmelig
TRAKTORKAKENE!
Disse «kakene» er min best bevarte hemmelighet for å få i minsten grønnsaker. De smaker fantastisk godt og kan fylles med nesten hva som helst.
Denne varianten dere skal få oppskriften på her kaller vi for traktorkaker. Rett og slett fordi traktorer er en storfavoritt i hjemmet, men også fordi de inneholder mange deilig gårdsgrønnsaker og vi derfor leker litt bondegård når vi snakker om dem.
SunnStart mener nemlig at det å la barna ta del i det å lage istand maten, er en svært viktig del av det å utvikle et forhold til maten vi spiser. Minsten får se råvarene før prepareres. Han får smake, lukte, føle og se på maten.
Etterhvert som barnet blir større kan det også få hjelpe til med å skylle, røre og etterhvert kutte og steke. Barn spiser ofte mer av maten de har fått være med å tilberede selv. Så hvis du har et småspist barn, kan dette være verdt et forsøk. Selvfølgelig kan det bli litt gris underveis, men hold på tålmodigheten din – vaske kan dere gjøre etterpå!
Så… tilbake til disse traktorkakene..
Du trenger:
- 1 blomkål
- 1 potet
- 1 gulrot
- 1 pasinakk
- 3 egg
- 2 dl revet ost
- 2 dl brødrasp eller griljermel
Slik gjør du:
- Skrell og kutt alle grønnsakene i små terninger
- Kok i ca. 15 min. og hell av vannet
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle
(Hvis du ønsker traktorkaker uten store biter kan du bruke en bleder til å mose alt sammen til en finere mos før du steker dem opp.) - Stek som lapper i en varm stekepanne
NB!
Røren kan skli litt fra hverandre, men så fort osten begynner å smelte vil den holde seg sammen. Vær litt forsiktig når du snur kakene. Lag dem gjerne litt små så blir de lettere å håndtere.
Disse kakene passer for både store og små – og mannen min og jeg er veldig glad i disse selv også. De er kjempefine å ha med i matpakken når minsten begynner i barnehagen også.
Håper dere liker SunnStart´s traktorkaker – og at dere gir dem et forsøk.
Hei:) kan de fryses?
Ja, det kn de Sabreen 🙂 Anbefaler da at når du skal ta dem ut av fryseren, lar du dem tine litt på benken før du gir dem en ekstra oppvarming i ovnen før de skal spises. Da får de en litt crunchy skorpe. Ellers kan de godt bare tine i f.eks matboksen og spises i lunsjen kalde også.
Hvor lenge holder disse seg i kjøleskapet?
Et par dager 🙂
Hei:) Hva kan jeg bruke i stedet for ost i traktorkakene? Har en gutt med melkeallergi.
Hei Linn. Kanskje du kan prøve med den revne «osten» fra Wilmerburger? Den er helt melkefri. Ellers tenker jeg at du kan prøve deg frem med egg som bindemiddel. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan de ble 🙂
Hei! Jeg har barn med eggeallergi. Hva foreslår du å erstatte egg med i denne oppskriften?
Hei. Jeg ville rett og slett brukt ekstra mye ost, slik at den smeltede osten er det som holder kakene samlet. Husk da å varme de sakte og på middels/lav temperatur.
Perfekt å ta dem i en muffinsform. En sånn panne.