Lilla blomkålpurè

Har dere noen gang sett noe så herlig?

Fargen på disse blomkålene liksom bare hopper ut mot deg og skriker «Spis meg!»

Når jeg så disse lilla blomkålene på Foldvik Familiepark måtte jeg bare kjøpe dem. Hodet mitt ble full av oppskriftsidéer, og jeg så for meg hvordan den herlige fargen skulle brukes til både det ene og det andre.IMG_9044Dessverre er det mange som ser annerledes på saken. Lilla blomkål har vært forsøkt solgt i noen år nå, men butikker og bønder melder om at de rett og slett ikke selger og dermed ender disse dessverre ofte opp i matavfallet. Derfor er det ikke så lett å få tak i disse lenger. (Jeg tror sjansen deres vil være best på f.eks Bondens Marked.)

Kanskje er det bare jeg som er spesielt interessert. Kanskje tror folk at blomkålen er kunstig farget og derfor lar seg svskrekke? Det er ikke godt å si.

Lilla blomkål får sin fantastiske farge fra flavonoidet Antocyanin som fungerer som et antioksidant i kroppen vår ved å nøytralisere frie radikaler. Antocyanin finner vi også i store mengder i blåbær, bringebær, bjørnebær, aubergin, rødkål og rød fersken. Dette er med andre ord ikke kunstig tilsatt farge, og kan trygt spises av både deg og din lille.

Ellers smaker den nokså likt som en vanlig blomkål, og ernæringsmessig inneholder den stort sett de samme mikronæringsstoffene. Den kan også brukes til det du ville brukt en vanlig blomkål til i matlagingen din. (Prøv for eksempel denne: Blomkål- og brokkolimos)

Lilla Blomkålpuré:

IMG_9076

 

 • Kok blomkålen i 4-5 minutter
 • Bruk en bleder eller stavmikser til å kjøre blomkålen til en ønsket konsistens

Bruk gjerne litt av kokevannet når du moser blomkålen. Mye av fargen (og næringsstoffene) dras ut i vannet, og det er derfor fint å tilføre dette til puréen din.

Tilsett gjerne også en liten klunk med smaksnøytral olje i denne blomkålpuréen for å tilføre litt ekstra næring.

Her er det ikke bare menneskene som får smake på godsakene. Vårt nyeste lille tilskudd i familien prøver å sniker til seg en smakebit eller to når jeg står og tar bilder. 🙂IMG_9086

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

 • Kristina
  oktober 5, 2018 at 20:30

  Kan denne spises som lunch?:) lurer og på om kikerter og brekkbønnepureen kan spises som lunch

  • november 8, 2018 at 21:05

   Absolutt! Hvor gammel er barnet ditt?