Fruktfest

Synes du det er vanskelig å få dine små til å spise frukt og grønt?

Visste du at hvis man setter frem ferdig kuttet frukt og grønnsaker i skåler slik at det er lett tilgjengelig øker inntaket betraktelig. Tilgjengeligheten gjør at man småspiser alle de deilige vitaminene og mineralene, ofte uten å tenke over det engang.

 

Så finn frem litt av naturens egne godterier i kveld, server det gjerne sammen med barnetv eller som en dessert rundt matbordet.

Eller du kan jo lage smoothier av de deilige fruktene og fylle på Squooshieposer. SunnStart holder en Giveaway for Tim og Tia på Instagram nå. Det er de som selger disse flotte smoothieposene her i Norge. Sjekk gjerne ut SunnStart på Instagram for konkurranseregler. Sjekk også www.timigtia.no for mer info om posene.

2015/03/img_7011.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

  • mai 16, 2015 at 12:16

    Nei, det synes jeg absolutt ikke at det blir. Selv om det er som du sier, mye fruktsukker i frukt, er våre små i hurtig vekst og bruker kroppen sin mye. De har godt av litt raske karbohydrater. Det kan likevel etterhvert når barnet ditt blir litt større, bli en uting at alt smaker søtt, så prøv gjerne å putte inn noen fler grønnsaker de neste månedene. Lag pureer som inneholder mer og mer grønnsaker, lag smoothier med grønnsaker osv.
    Men alt i alt synes jeg det høres ut som om din lille har et fantastisk kosthold pr i dag 🙂

  • mai 16, 2015 at 18:17

    Spiser han først og fremst pureer? Isåfall kan du lage grønnsaksmoser til noen av måltidene. Prøv f.eks brokkoli- og blomkålmos, mos av flaskegresskar, mos av kokt villris med mais og erter, potet- løk- og ertemos osv. 🙂 Husk at hvis du ikke ønsker å gi så mye grøt, bør du være påpasselig med å få i barnet nok jern fra andre kilder. Da kan det være fint å gi «middag» som inneholder kjøtt fler enn èn gang om dagen. Fortsett også med å tilsette aprikos når du gir grøt, (eller andre C-vitamin-rike frukter) for å hjelpe til med opptaket av jern 🙂