-
06 mai 2017
-
0 kommentarer
Spisetrygg plastelina!
Eller trolldeig om du vil….
Det er jo ganske morsomt egentlig – at jeg endelig klarte å lage en plastelinaoppskrift som jeg synes funket godt – og gledet meg SÅ til å dele den med dere.. Bare for så å forstå at dette i grunn bare er en god, gammeldags trolldeigoppskrift. Hahaha…..
Jadda, sånn kan det gå.
Men jeg tenker uansett at den er verdt å dele med dere da. Det kan jo hende noen mødre der ute er like uvitende som det jeg tydeligvis var når det kommer til trolldeig og plastelina. Og dette ER jo en flott måte å leke med barna på, så hvorfor ikke? 🙂
Denne plastelinaen er helt trygg selv for de aller minste, men den smaker selvfølgelig veldig salt og skal jo ikke spises. Den salte smaken vil få de aller fleste barn til å spytte den rett ut igjen – men hvis du mot formodning skulle legge merke til at barnet ditt sitter og faktisk forsyner seg av plastelinaen, må du gjerne stoppe de.
Trygg plastelina.
Du trenger:
- 4 ss mel
- 2 ss salt
- 1 ss olje
- 2 ss varmt vann
- valgfri konditorfarge
Slik gjør du:
- Varm opp vannet
- Bland vannet, oljen og fargen i èn beholder og melet og saltet i en annen beholder.
- Tilsett litt og litt av melblandingen i det varme vannet og kna deigen godt sammen.
- Deigen er i riktig konsistens når den kan stå av seg selv – så tilsett eventuelt litt ekstra mel hvis det trengs.
- Deigen oppbevares i plastpose i kjøleskapet
Dette er altså HELT spisetrygg plastelina.
Ja, jeg velger fremdeles å kalle det for det 😛