Mattilvenning i SunnStart-huset.

  • 0 kommentarer

Lille Elida har nå hatt sine første 2 uker med mattilvenning. Og for en reise det har vært! (Allerede..)

Med en mor som faktisk jobber med å lage babymat, moser og purèer var det ikke tvil i mitt hode at lille Elida skulle følge sin storebror med å sluke store mengder babymat fra dag 1. Hun har vært interessert i mat lenge allerede, men pga allergiutredning har vi måttet vente med å gi henne fast føde.

Siden hun har hatt laaaange blikk på maten vår og nesten desperat prøvd å ta maten ut av hendene våre var det helt tydelig at jenta ville ha mat! Så med friskt mot og mange deilige selvlagde purèer stod jeg klar etter jeg fikk klarsignal fra legen. Her skulle det spises!

 

Men…. Neida, hun ville ikke ha. Dag 1 med grøt gikk sånn nogenlunde. Hun var faktisk litt gira, men jeg gav bare et par skjeer siden det var aller første gang. Dagen etter var jeg klar igjen med både grøt og eplemos. Men munnen var lukket. Den forble faktisk lukket hele den første uken, og det ble ikke særlig bedre i uke to. Igjen satt en litt sjokkartet mor, og skal jeg være helt ærlig skjønte jeg ikke helt hvordan hun kunne være så tydelig opptatt av mat, men samtidig fullstendig nekte å spise.

Siden jeg er veldig fan av at barna skal få utforske maten på egenhånd, og prøve å spise selv fra første stund har hun jo fått prøve seg litt med å sutte på mango, eple, kokt gulrot også videre. Men det var først når jeg gav henne en kyllingstrimmel og en brødskiveskalk i begynnelsen av uken at jeg skjønte det.. Her har jeg fått en skikkelig BLW-baby i hus! Hun storkoste seg nemlig med fingermaten, og det gikk ned på høykant.

Tror du at din lille kanskje er mer interessert i fingermat enn babymos, eller om du selv synes dette er spennede og vil lære mer – les mer om BLW her.

Men uansett hvilken metode du synes er «riktig», interesant eller spennende – er det til syvende og sist barnet som bestemmer.

For det er ikke alltid det er mor eller far i huset som bestemmer metoden. Nei, denne jenta var tydelig i sin sak og det er nok en gang tydelig hvem som er den nye sjefen i huset. 🙂

IMG_1968

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *