Fiskegrateng.

Melkeprodukter inneholder mye kalsium som hemmer opptaket av jern i tarmen. Siden små babyer er i faresonen for jernmangel oppfordrer vi at foreldre gir jernrike matvarer som grøt og grovt brød med leverpostei og at de venter med å gi meieriprodukter til etter at barnet er fylt et år. Det kan brukes noe meieriprodukter i matlagingen fra 10 måneders alder.

Denne oppskriften inneholder endel melk og passer derfor for barn fra 10 måneder og oppover.

Fiskegrateng

 

Du trenger:

  • 2 dl makaroni
  • 4 dl melk
  • 1 dl melk og 6 ss hvetemel til jevning
  • 400-500 gr valgfri fisk (vi brukte torsk)
  • 4 egg
  • 2 dl erter
  • 2 ts pepper
  • 5 ss griljermel

20140804-191601-69361001.jpg

Kok opp makaroni etter anvisning på pakken, men ikke tilsett salt.

20140804-191709-69429347.jpg

Kok opp 4 dl melk.

Lag en jevning av 1 dl kald melk og 5 ss mel.

Jeg liker å putte det i en babymat-beholder og riste. Da får du en fin jevning på null komme niks.

Bland sammen jevningen og den kokte melken. Rør godt om og ta av varmen.

20140804-192050-69650009.jpg

Tilsett egg, fisk, pepper og erter.

20140804-192153-69713249.jpg

Rør alt sammen sammen og hell over i en ildfast form.

Dryss over griljermel og sett inn i ovnen.

La den steke på nederste rille i 170grader i ca 40 minutter.

20140804-192507-69907400.jpg

Denne oppskriften holder til en tykk grateng eller to tynne. Jeg liker best når den er tynn, så dette ble en grateng til Gabriel og en til Mamma og Ayah! (Ayah betyr pappa på indonesisk 🙂 )

20140804-192758-70078758.jpg

Server sammen med poteter, raspede gulrøtter og sukkererter. Eller hva som helst av grønnsaker du liker eller har i huset.

Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget fiskegrateng før, og synes det virker litt komplisert?

Jeg lover deg, dette slenges sammen fort, og smaker 100 ganger bedre enn ferdigvarianten. Gi det et forsøk da vel! 🙂

Kos deg med gratengen din og hold deg frisk som en fisk! Godt for hele familien!

Legg igjen en kommentar til Ida Bethina Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One comment

  • august 4, 2014 at 19:31

    Fine Gabriel 🙂 Så blid da!
    Skal prøve å lage en glutenfri variant av denne gratengen en dag 🙂