#veggiehaters – Hva er dine tips for å få barnet til å spise sunt?

  • 0 kommentarer

#i samarbeid med Philips Kitchen

Barn i vekst trenger mat som er næringstett. De små magene blir fort mette og da er det viktig at maten de faktisk putter i seg inneholder næringsstoffer som kan hjelpe med å bygge kroppene store og sterke. I en perfekt verden hadde alle barn smakt villig på hver eneste ting som ble lagt foran dem på tallerkenen, og grønnsaker av alle slag hadde blitt slukt først ned fra middagstallerkenen. Grønnsaker er jo så viktig, og også veldig godt.

Dessverre er det ikke alle barn som er helt enige i den påstanden.

gronnsaker-smaker-tiss

Så da er det slik da – at vi foreldre prøver å finne metoder for å få disse beryktede grønnsakene inn i det daglige kostholdet til barna våre. Stadig blir jeg kontaktet av mødre som er mer eller midre desperate i sine forsøk på å få i barna sine sunn mat. Men samtidig er jo nettet fullt av tips for å løse dette. Mange av dem fargerike, morsomme eller veldig kreative. Men noen ganger kanskje litt vanskelig gjennomførbart eller?

Her er noen av mine tips, som jeg pleier å gi til mine klienter:

  • La barna være med å plukke ut maten i butikken.
  • Få barna med på kjøkkenet. Mat man har laget selv smaker ekstra godt.
  • Til middagstilbehøret kan du gi to alternativer, som begge er sunne. Barn liker å føle at de får velge selv.
  • Lag f.eks disse traktorkakene.
  • Lag smoothier og juicer med både frukt og grønnsaker

Og det er nettopp det siste punktet her vi skal fokusere litt ekstra på i dag.

Jeg har tidligere lagt ut noen smoothieoppskrifter til dere. Smoothier er en super måte å få barna til å spise sine «5 om dagen» – men utfordringen med smoothier kan være at man ofte fyller på med yoghurt og frukter, og glemmer grønnsakene. Nå er det selvfølgelig bare fantasien som setter grensene her, men de fleste foreldre melder om at søte drikker smaker faller best i smak.

Det som da er så bra med juice er at man kan tilsette større mengder grønnsaker uten at det egentlig smaker spesielt mindre søtt. Jeg synes derfor at det å ha en egen juicer i huset er en super måte å få i barna litt ekstra næring på. Drikk gjerne en vitamin C rik juice på morgenen sammen med brød- eller grøtmåltidet for å bedre opptaket av jern.

Det med sunn mat og matglede hos barn er som dere vet mitt store hjertebarn. Og siden denne saken handler om juice må jeg selvfølgelig også dele den juiceoppskriften som har falt aller beste i smak hjemme hos oss:

Sunn juice til barna:

 

img_3660

Du trenger:

  • 1 eple
  • 2 gulrøtter
  • 2 små rødbeter

Bare skrell frukt og grønnsaker, og putt oppi juiceren.

Fargen er helt fantastisk å se på – synes dere ikke?

img_3653

Husk å servere juicen kald, gjerne med et par isbiter i.


Juice teller faktisk som èn av 5 om dagen, som bør bestå av 2 frukter og 3 grønnsakerliker-ikke-barnet-gronnsaker.
Selv om vann fremdeles er den beste tørstedrikken, så vil en god frukt- og grønnsaksjuice om dagen hjelpe deg med å få i barna dine mange gode næringsstoffer som kanskje ellers ville vært utenkelig.

Juice har jo fått litt kritikk også, for å inneholde store mengder fruktsukker og lite fiber – men juice kan gjerne inngå som en naturlig del av det daglige kostholdet. Man må veie fordelene her, og sannheten er at såpass mange foreldre sliter med å få barna til å spise grønnsaker, at dette kan være selve løsningen på problemet! Det som er så bra med den nye juiceren til Philips Kitchen er at den har to forskjellige settinger, slik at du kan velge å få juice med mer fruktkjøtt i. Da får du med deg enda mer av næringen fra grønnsakene, samtidig som magen får masse deilig fiber å jobbe med!


Philips kjører en kampanje som heter #veggiehaters – de ønsker å sette barns helse på dagsordenen, og bidra til at det skal bli bittelitt lettere for oss foreldre å få i barna frukt og grønt. Sammen med den nyeste juiceren deres, følger det med et oppskriftshefte med mange gode grønnsaksjuicer, som smaker kjempegodt. I tillegg har de laget en app – Philips Healthy Drinks. Denne kan du laste ned helt gratis og få mye god inspirasjon fra.

Har du et bilde av dine #veggiehaters? Eller har du kanskje noen gode tips til hvordan DU får i barna dine frukt og grønt? SÅ del det med oss!

Du kan nemlig få vinne en Philips Raw Juicer!

Del ditt bilde med oss på Instagram, og tag #veggiehaters – så er du med i trekningen!
Så enkelt og greit!

Les vilkår og konkurransereglene her
Jeg er med i juryen som velger ut 3 stk vinnere her i Norge og jeg gleder meg veldig til å få se alle de morsomme bildene dere sender inn, både av #veggiehaters og av gode tips og triks 🙂

NB! Konkurransen avsluttes 20.oktober – så send inn bilde(ne) dine i dag!

* Sammen i kampen for matglade barn*

IMG_6299

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *