Mos og puré for alle aldre!

  • 0 kommentarer

Den siste uken har jeg lagt ut en oppskrift om dagen. Siden disse har vært de første babymat oppskriftene jeg har delt med dere, bestemte jeg meg for å lage mat som passet til de aller aller minste. Finmost mat som passer i alderen (4)6-8 mnd. Jeg har laget opp store lagre for å dele oppskrifter og bilder med dere – men hva i alle dager skulle jeg gjøre med all denne maten? Gabriel er jo allerede 1år og selv om han fint kan få pureer og moser fremdeles, er han jo mest glad i litt mer ‘voksen’ mat.

Har dere smakt på noen av disse pureene? Ja, for de er faktisk veldig gode! Så hvorfor ikke finne måter å bruke de på selv!?

Potetmosen er jo enkel og grei. Det passer jo for alle aldre! (men kan godt hende noen voksne synes det blir litt mye forlangt å spise sin egen morsmelk, hvis den ble laget med dette.)
Bananmosen kan du bruke til bananpannekaker, bananbrød, bananis, bananALT! Bananen har så mange bruksområder at jeg tror jeg får lage et eget innlegg om det i løpet av uken. Det er for mange gode tips, som alle må deles!
Blåbærmosen kan fryses ned i et isbitbrett, og enkelt tas opp for å putte i smoothie, i grøten, som isbit i vannglasset osv.
Mango- og avokadomosen spiser Gabriel fremdeles den dag i dag, men han får den som en smoothie på pose. Likevel må han nok sloss litt med oss om restene fra denne oppskriften! Mango- og avokadomosen en nemlig en veldig god dip, bare du putter oppi litt grovkvernet pepper. NAM!

Samtidig som jeg lagde denne blomkål- og brokkoli mosen stod jeg og var tom for middager til Gabriel. Jeg hadde ikke lyst å bare gi han denne mosen, da den 1 år gamle kroppen både vil ha og trenger litt mer påfyll av næring enn det en puré kan tilby. Jeg fant noen fiskekaker i kjøleskapet, og dermed ble dette kveldens middag:

20140727-131605-47765190.jpg
Det viser seg nemlig at disse grønnsakpureene kan brukes som gode næringsrike, sunne sauser! Nå er jeg ingen mesterkokk, og trolig kan dette være en av de tingene folk flest allerede vet, men jeg kunne ikke la være å dele det! Jeg har for min del fått en liten åpenbaring, og lager nå grønnsakspuré-sauser til alle middager til både liten og stor! Denne søtpotetmosen var kjempegod til biffen jeg og mannen min grillet her om dagen!

Du kan risikere å få noen reaksjoner hvis du sier at du nå spiser babymat. Hehe.. Men hei- hvem bryr seg? Det smaker himmelsk og du kan forsyne deg med store mengder med god samvittighet! Som jeg alltid sier – lag opp store mengder til din lille, frys ned og nyt både liten og stor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *