Hjemmelaget babymat fra SunnStart i Foreldre & Barn.

  • 0 kommentarer

Dere vet alle sammen hvor mye jeg brenner for dette med å skape matglede hos våre små. Men er det dette med hjemmelaget babymat som nødvendigvis er det aller viktigste for dette?

Nei, ikke nødvendigvis. Det er klart man kan utvikle matglede selv om man har spist babymat fra glass den første tiden av livet sitt. Jeg snakker om og om igjen om fordelene med hjemmelaget babymat – men det som jeg egentlig synes er den aller viktigste grunnen, er at barnet skal få ta del i kjøkkenet fra de er små. De skal få se på råvarer, både før, under og etter tilbereding. De skal, sammen med foreldre og søsken, lære seg å lage mat. Med det mener jeg ikke at en baby på 6 mnd skal forventes å lage sin egen mat – men jeg mener at interessen skal vekkes, samtidig som resten av familien lar sin interesse vekkes.

Det er nettopp dette som er grunnlaget for babymatkursene jeg holder for barsel- og vennegrupper. Vi bærer med oss babyene våres, og lar dem ta del i prosessen fra begynnelse til slutt. Det er et praktisk kurs, i små intime grupper, med mye matlaging og mye god mat.

Mange av dem som har vært på babymatkurs hos meg har sagt at de ikke var så interessert i å lage hjemmelaget mat. Men at de ville gi det et lite forsøk for babyens skyld, nå som de var blitt foreldre. I ettertid har veldig mange av dem meldt tilbake at de har begynt å lage mer og mer hjemmelaget til alle i familien, ikke bare babymaten. Og DET er den aller beste tilbakemeldingen jeg kan få!


Så med mitt gryende engasjement blir jeg selvfølgelig ekstra glad når jeg får lov til å spre det glade budskap i enda større medier! Derfor takket jeg selvfølgelig JA til å lage en reportasje om hjemmelaget babymat for Foreldre&Barn.

 

I denne utgaven av bladet lagde Foreldre&Barn en stor matspesial, med 40 sider med matglede! Det gjør meg så GLAD!
Så løp og kjøp alle sammen! (eller send en sms) 🙂

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *