Popstickles – Hvem har vel sagt at sommeren er forbi?

  • 0 kommentarer

Banan-jordbær popstickles:

Sommerens sesong for norske jordbær er dessverre over. Jeg brukte derfor frosne jordbær denne gangen.

Oppskriften er som alltid, veldig enkel:

  • 2 bananer
  • 10-15 jordbær

Putt jordbær og bananer i en blender. Kjør til en flytende masse og hell over i ispinne-brett og putt i fryseren.

Jordbærenes egenskaper:

Jordbærene inneholder store mengder fenoler, som er blandt de kraftigste antioksidantene. Dette gjør at jordbærene har egenskaper som beskytter cellene mot frie radikaler. De bidrar også til å holde hjertet ditt friskt og til å beskytte mot betennelsesreaksjoner i kroppen. Dessuten inneholder jordbærene kalsium og jern, som jo er så viktig for oss alle, og spesielt for gravide, ammende og barn. Mange gravide tror de ikke kan spise jordbær fordi de har hørt at det kan være allergifremkallende for babyen. Dette er en myte, og utifra det vi vet i dag så er det ikke noe spesielt mor må unngå under graviditeten for å forsøke å påvirke utviklingen av eventuelle allergier.

Bananens egenskaper:

Bananene er fulle av fiber og kalium og er dermed mettende og stabiliserende på magen. Husk at bananer har en stoppende effekt på magen og at de grønn-gule bananene er mer stoppende enn de brun-gule som er mer søte.

Det er de brun-gule som er min store favoritt!

Fordi de er såpass søte, kan de erstatte annen søtning i desserter og dermed slippe å måtte putte sukker i alt mulig rart.. Denne posten er jo et godt eksempel på det. Likevel så måtte jeg bare pimpe opp ispinnene litt ekstra med litt kokesjokolade.

20140820-222757-80877041.jpg
Her laget jeg tre forskjellige. En til Gabriel, en til meg og en til mannen min. Gjett hvilken jeg tok? 🙂

20140820-222930-80970592.jpg
Jeg klarte ikke å vente..

20140820-223055-81055772.jpg

Om jeg så må si det selv- veldig veldig godt! Dere bør absolutt gi disse et forsøk. La sommeren være sommer en liten stund til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *