Papaya-banan fruktpuré.

  • 0 kommentarer

 

La meg få introdusere dere for en herlig fruktpurè.

Jeg har skrevet mye om bananer og deres egenskaper her og her – men jeg tenkte det var verdt å si noen ord om Papayaen. Mange kaller jo denne frukten en mirakelfrukt, og det er ikke uten grunn!

Papaya har et høyt innhold av vitamin C og folat. Papaya inneholder også store mengder vitamin A – den fantastiske oransje fargen er betakaroten på sitt beste.

Papaya har et høyt innhold av kostfiber, noe som gjør at den virker regulerende på magen og er gull verdt hvis man har en liten som sliter litt med forstoppelse. Dessuten finner man enzymet papain i papaya, et enzym som har en proteinspaltende egenskap. I dyrkningslandene er det vanlig å spise papaya til frokost for å utnytte seg av den regulerende egenskapen og hjelpe til med fordøyelsen gjennom dagen. Når vi bodde i Indonesia var papaya en naturlig del av dagen. 🙂

Christopher Colombus skal ha kalt papaya for «the fruit of angels». I følge ryktene skal han og hans skipskamerater ha hatt kraftige magekramper etter at de kom frem i Amerika – som ble kurert etter å ha blitt servert papaya av lokalbefolkningen.

Papaya-banan fruktpurè:

IMG_5562.JPG

Du trenger:

  • 1/2 papaya
  • 2 bananer (godt modne)

Hvis du ønsker å lage den mer smoothie-lignende kan du tilsette 1 dl morsmelk/MME.

Slik gjør du:

  • Fjern alle frøene fra papayaen med en skje og skjær av skallet. Del i biter.
  • Del bananene i biter og legg sammen med papaya (og evnt. melken) i en blender – eller bruk stavmikser.
  • Blend til du får en flytende konsistens.

Banan og papaya gir begge en ganske kremete konsistens på smoothien – så bruk melken til å regulere etter som hvor flytende du ønsker den. Her er det smak og behag som gjelder.

Jeg har bruk denne oppskriften som fruktpuré når Gabriel var liten, smoothie med morsmelk når han var litt større, og smoothie med vanlig melk til både han og meg selv nå. Dette er fantastisk godt – bør prøves! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *