Enkel Pæremos.

Istedenfor å bruke penger på fruktmoser i butikken kan du enkelt lage fruktmoser hjemme selv. Dette tar virkelig ikke lang tid å lage, og er både billig og godt!

Enkel Pæremos.  

Du trenger:

 • Pærer

Slik gjør du:

 • Skrell pærene og ta ut kjernen
 • Damp eller kok pærene i ca 5 minutter
 • Mos med en stavmikser til ønsket konsistens

Man pleier ikke å behøve noe ekstra væske siden det er ganske mye vann i pærene, men hvis du skulle ønske en enda mer flytende konsistens på mosen kan du tilsette noe av kokevannet. Du kan også tilsette morsmelk i mosen, men da bør du gjøre dette rett før servering, siden enzymene i morsmelken begynner å bryte ned maten når den blandes.

Jeg anbefaler å lage opp en stor porsjon som du kan fryse ned i isterningbrett eller i porsjonskopper slik som på bildet.


Det jeg elsker med å bruke isterningmetoden er at man da enkelt kan kombinere fler smaker – noe som passer perfekt når man nettopp har begynt med fast føde. Ta for eksempel opp èn terning med pæremos og èn terning med eplemos, så har du en enkel eple-og pæremos klart med en gang.

Det er også fint å kunne ta opp bare èn terning når barnet fremdeles bare tar smaksporsjoner. Da slipper man å måtte kaste det barnet ikke spiser opp. Et annet fint tips er å poppe en isterning med fruktmos i den varme grøten – da blir den nedkjølt og spiseklar på null komma niks, samtidig som du tilfører ekstra næring og god smak i grøten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 comments

 • Karoline
  juli 18, 2018 at 19:36

  Hei!
  Hvordan rengjør du isbitbrettet før bruk? Og legger du noe over brettet i frysen? 🙂

  • august 26, 2018 at 23:21

   Det finnes jo veldig mange forskjellige brett. Mange har lokk som følger med – og disse er kanskje enklest å bruke når man lager veldig rennende mat. Når det gjelder rengjøring pleier jeg bare å ta vanlig vask i oppvaskmaskin, men hos de aller aller minste kan det kanskje være lurt å koke brettene. Tenk litt at dersom barnet ikke lenger trenger at du koker flasken, behøver du ikke heller å koke det andre

 • Vilde
  mars 14, 2019 at 19:54

  Hei!
  Super side med mange gode oppskrifter Kor lenge helde denne seg i fryseren? Og gjelder det samme for dei andre oppskriftene? Har kjøpt inn alt eg trenger for å lage denne til min lille tass

  • mars 25, 2019 at 14:57

   Hei hei.
   Ta gjerne en kikk her – der skal det stå det meste du trenger å vite om oppbevaring av babymaten.