Enkel Pæremos.

  • 0 kommentarer

Istedenfor å bruke penger på fruktmoser i butikken kan du enkelt lage fruktmoser hjemme selv. Dette tar virkelig ikke lang tid å lage, og er både billig og godt!

Enkel Pæremos.  

Du trenger:

  • Pærer

Slik gjør du:

  • Skrell pærene og ta ut kjernen
  • Damp eller kok pærene i ca 5 minutter
  • Mos med en stavmikser til ønsket konsistens

Man pleier ikke å behøve noe ekstra væske siden det er ganske mye vann i pærene, men hvis du skulle ønske en enda mer flytende konsistens på mosen kan du tilsette noe av kokevannet. Du kan også tilsette morsmelk i mosen, men da bør du gjøre dette rett før servering, siden enzymene i morsmelken begynner å bryte ned maten når den blandes.

Jeg anbefaler å lage opp en stor porsjon som du kan fryse ned i isterningbrett eller i porsjonskopper slik som på bildet.


Det jeg elsker med å bruke isterningmetoden er at man da enkelt kan kombinere fler smaker – noe som passer perfekt når man nettopp har begynt med fast føde. Ta for eksempel opp èn terning med pæremos og èn terning med eplemos, så har du en enkel eple-og pæremos klart med en gang.

Det er også fint å kunne ta opp bare èn terning når barnet fremdeles bare tar smaksporsjoner. Da slipper man å måtte kaste det barnet ikke spiser opp. Et annet fint tips er å poppe en isterning med fruktmos i den varme grøten – da blir den nedkjølt og spiseklar på null komma niks, samtidig som du tilfører ekstra næring og god smak i grøten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *