Kikertpurè med brekkbønner og pære.

En deilig purè for de minste som både metter og smaker godt.

Kikerter er proteinrike, fiberrike og inneholder jern og folat. Det kan være lurt å få inn kikerter og andre belgfrukter som en del av ditt barns kosthold allerede fra ung alder. Belgfrukter er nemlig svært næringssrike og fordi de inneholder lite fett og masse fiber gir de en jevn blodsukkerstigning og holder deg mett lenger. Blir barnet vant til å spise belgfrukter og tar dette med seg videre i kostholdet i voksen alder, vil de ha redusert risiko for både overvekt og metabolsk syndrom.

Kikertpurè med brekkbønner og pære.

image

Du trenger:

  • 1 kartong med kikerter
  • 1 håndfull brekkbønner
  • 1 pære

Slik gjør du:

  • Skrell pæren (trengs ikke fra 6 mnd+) og del den i terningsstore biter
  • Skjær av endene på brekkbønnene
  • Kok pæren og brekkbønnene i 5-7 min.
  • Vask kikertene i en sil under rennende vann
  • Bland alle ingrediensene sammen og bruk en stavmikser eller blender for å kjøre massen til en purè

Denne oppskrifter gir ca 3-4 porsjoner (avhengig av alder og hvor mye barnet spiser). Rør gjerne inn 1ss med morsmelk eller olje/smør i mosen før du serverer.

Har du et litt større barn, kan du gjerne bruke en gaffel å mose med, eller barnet kan til og med spise maten som fingermat.

NB! Vær forsiktig med hele kikerter til de aller minste.

 

image

Håper mosen faller i smak, og at dere får opp øynene for å inkorporere litt mer belgfrukter i kostholdet deres.

FNs generalforsamling har faktisk fastslått at 2016 er belgfruktens år. De skal nå satse på å spre ordet om disse fantastiske ertene, bønnene og linsene. SunnStart har et par andre oppskrifter med belgfrukter. Prøv gjerne disse: Enkel linsegryte eller Linsegryte med kylling og søtpotet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 comments

  • Solrun Øfsti
    juli 20, 2016 at 18:27

    Så fine oppskrifter, gleder meg til å prøve dem på min 7 mnd gamle datter☺

    • juli 20, 2016 at 23:34

      Så gøy å høre. Jeg er sikker på dere vil finne oppskrifter som faller i smak her. Også får dere følge med utover høsten når oppskriftene begynner å tikke inn her igjen 🙂

      Ha en fortsatt fin sommer!

  • JennyK
    august 10, 2016 at 18:18

    Kan kikerterpuré med brekkbønner og pære fryses?

    • august 16, 2016 at 21:43

      Ja, det kan den. Husk å merke beholderen med dato, og at den holder i ca.3 mnd.

  • Vanita
    august 28, 2016 at 14:10

    Hei gleder meg til å prøve denne idag . Min DD er ikke så glad i kjøtt , fisk 🙁 kan jeg bruke den som hovedmåltid? 🙂

    • august 28, 2016 at 14:14

      Absolutt! Her har du masse proteiner fra kikertene og hvis du tilsetter en teskje olje eller litt morsmelk før servering blir dette et fullverdig måltid. Hvor gammel er barnet ditt?

  • Catalina
    september 12, 2016 at 13:09

    Hei! Passer denne.til babyer på 6,5 mnd? Skal jeg gi kikererter alene først og se hvordan hun reagerer? Bruker du kikerter på boks (hermetikk) eller noe annet? Takk!

    • september 12, 2016 at 14:25

      Ja, denne kan du gi fra 6 mnd alder. Hvor godt i gang er barnet med spisingen? Hvis dere fremdeles er på «smaksprøve»stadiet kan det være lurt å prøve matvarene hver for seg for å se om magen reagerer. Hvis ikke er det bare å kjøre på 😉

      • Catalina
        september 15, 2016 at 20:33

        Takk!! Bruker du kikerter på boks eller bør man bruke de tørre?

  • Linda
    oktober 21, 2017 at 18:51

    Hei! Fikk bare tak i hermetiske brekkbønner. Er det greit? Hvilken olje bruker du å tilsette?

    • november 6, 2017 at 14:52

      Hei Linda.
      Det er helt OK med hermetiske brekkbønner. Bare skyll dem av før bruk. Jeg pleier å tilsette rapsolje 🙂

  • Janicke
    november 19, 2017 at 12:15

    Går det bra å bruke aspargesbønner i stedet for brekkbønner?

  • Ellen
    juli 16, 2018 at 09:30

    Det er lettere å få tak i aspargesbønner enn brekkbønner. Kan man bruke det i stedet? Og er disse bønnene egentlig det samme?

    • august 26, 2018 at 23:22

      Jeg har ikke prøvd å lage denne retten med aspargesbønner. Men ta en titt i hermetikkhyllen, så finner du nok brekkbønner. Hvis ikke er det sikkert vel så godt med både aspargesbønner og andre langbønne-typer 🙂

  • Andrea
    oktober 3, 2018 at 13:01

    Bør retten serveres varm eller kald?

    • november 8, 2018 at 21:06

      Begge deler går fint, men den er tenkt som en varmrett 🙂

  • Marita
    november 21, 2018 at 20:21

    Vi brukte aspargesbønner istedenfor og dette ble nok en ny favoritt for vår frøken på 6mnd!

    • januar 23, 2019 at 13:17

      ÅH, den er kjempegod med aspargesbønner også!
      Så bra at den falt i smak! Er helt supert å ha et alternativ som ikke er så innmari søtt også!