Tropisk Sorbet.

  • 0 kommentarer

Hva er vel bedre i disse tider enn forfriskende, deilig is? For mange kan sommeren gi en liten sprekk. Om sommeren skal man jo nyte, kose seg og leve livet. Noen ganger tar kosen litt av, og det kan bli for mye av det gode. For våre barn er det selvfølgelig ikke kaloriene vi tenker på, men vi må huske på èn ting: i de små kroppene er det viktig å fylle på med mat som er næringstett.

Da er det kjekt å kunne bruke de triksene man har for hånd for å gi sine barn de viktige «5 om dagen» SAMTIDIG som man stilner godteri-maset. For hvem blir vel ikke fornøyd når man får en slik herlig stor skål med deilig sorbet servert?

Tropisk Sorbet.

IMG_7449

Du trenger:

  • 2 dl ananasjuice (fra flaske, eller bruk en juicer og press selv)
  • 3 dl mango- og banan smoothieblanding (eller skjær 1 banan og 1 mango i terninger og frys ned før bruk)
  • En håndfull frosne jordbær

Slik gjør du:

  • Putt alle ingrediensene i en blender og kjør på til du har fått en glatt masse.

Har du en god og kraftig blender klarer den fint å jobbe seg gjennom de frosne bærene og fruktene, men er ikke blenderen så god kan du la de tine 10 minutter på benken først slik at de ikke er helt gjennomfrosne. Kjør da frukten sammen med juicen på høyt tempo i noen minutter. Skru av og bruk en skje eller lignende til å dytte de frosne bitene ned mot bladene på blenderen og kjør den igjen.

Isen kan nytes med èn gang som en myk sorbet, eller kan puttes i en beholder i fryseren for å få en litt fastere form. Det er da viktig at du rører rundt i isen et par ganger den første timen for å forhindre krystallisering av isen.

Jeg håper dere nyter denne isen. Denne kan man virkelig kose seg med med god samvittighet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *