Søtpotet, Blomkål og Brokkolimos.

  • 0 kommentarer

Søtpotet er en rotgrønnsak som til tross for navnet faktisk ikke er en potet.

Søtpoteten har kommet skikkelig i vinden de siste årene, og det er virkelig ikke rart! For de av dere som ennå ikke har smakt søtpotet – den er vidunderlig! Fargen er fristende, smaken er søt, den er mettende og god og rik på blandt annet vitamin A, vitamin E, og vitamin C. Den er også fiberrik og er dermed en god venn i kampen mot forstoppelse!

Grunnet den søte smaken er dette en ypperlig matvare for de første stegene inn i matverdenen for din lille. Prøv gjerne litt søtpotet alene, før du begir deg ut på dagens oppskrift:

Søtpotet, blomkål og brokkolimos:

20140722-233926-85166118.jpg

Du trenger:

– 1 søtpotet
– 1/2 blomkål
– Noen kvister brokkoli

Slik gjør du:

Kok eller damp grønnsakene.
Søtpoteten tar naturlig nok lengre tid enn blomkålen og brokkolien, og legges derfor i først. Vent med å legge i blomkålen og brokkolien til søtpoteten er nesten ferdig kokt.
Mos alle ingrediensene sammen med en gaffel eller stavmikser.

Frys ned det du har til overs i små porsjonspakkninger, eller isterningbrett. På denne måten kan du ta opp små smaksporsjoner og dermed slippe å kaste så mye mat hver gang hvis babyen din ikke spiser opp.

Tilsett gjerne litt morsmelk eller en teskje med fett (olje eller smør) for et mer komplett måltid. Fett eller morsmelk tilsettes maten rett før servering. Morsmelk bryter ned enzymene i maten og gjør maten mer flytende, det skal derfor helst ikke tilsettes i mat som skal fryses. Dersom du har valgt å tilsette smør eller olje istedenfor er dette også lurt å tilsette før servering, og ikke før frysing – da mat med fett har kortere holdbarhet i fryseren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *