Mettende smoothie

I dag har vi laget en deilig, mettende smoothie som er full av sunt fett som er viktig for en voksende liten kropp.

Babysmoothie:

Du trenger:

 • 1 avokado
 • 2 bananer
 • 1 håndfull cashewnøtter
 • 1 håndfull skogsbærblanding eller andre bær av eget valg

Slik gjør du:

Ta av skall og fjern stenen i avokadoen. Sleng alt sammen i en blender og kjør til du får en flytende masse. Pass på at nøttene er ordentlig kvernet for å unngå biter.

Hvis du ikke allerede har smoothieposer, anbefaler jeg at dere kjøper det. Det er så mye billigere å kjøpe noen slike poser enn å kjøpe ferdigposene som finnes i butikken. Disse posene kan vaskes i oppvaskmaskinen, kan fryses ned og kan brukes om og om igjen. Så lag opp litt smoothie, fruktpurè eller tykk grønnsakssuppe og putt det i en smoothiepose. Enkelt å ta med som en sunn og mettende snacks når man er ute på trilletur, i bilen, eller i matpakken i barnehagen. 🙂

2015/03/img_6981.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 comments

 • mai 16, 2015 at 12:11

  Hei. Tusen takk, det var veldig hyggelig å høre! Posene på bildet er fra timogtia.no og både posene og smoothien passer fint til et 8 mnd gammelt barn 🙂 Kan nok være han eller hun vil trenge litt hjelp til å holde posen, eller om du tar med en skje som du kan gi fra. Uansett er det kjempepraktisk å lage opp sånne smoothieposer og ha med på tur, i bilen, når man skal på besøk hos andre osv.

  Lykke til 🙂

 • Rikke
  mai 23, 2016 at 19:04

  Hei, kan jeg lage dette til en 7 mnd baby? Hvordan type nøtter kjøper du og hvor?
  Håper på svar.

  • mai 24, 2016 at 22:03

   Hei Rikke.

   Denne smoothien kan du absolutt lage til en på 7 mnd. Så lenge du bruker en blender som klarer å male nøttene tilstrekkelig. Mange liker å bruke en kaffekvern, eller Nutribullet eller lignende. Da blir nøttene hel finmalte.

   Cashewnøttene bør være usaltede. Du får kjøpt usaltede nøtter i vanlig dagligvare, men i Asiamat-butikker har de ofte store kvanta i løsvekt (som jo kan bli litt billigere)

   Håper smoothien faller i smak!

   – Maiken

 • Amina
  januar 21, 2018 at 00:58

  Hvor får jeg kjøpt disse smothie posene og kan de vaskes for hånd? har ikke oppvaskmaskin og finnes det en bok i alle disse oppskriftne?