-
28 august 2015
-
0 kommentarer
Matmuffins med skinke og ananas:
Du trenger:
- 4 dl hvetemel
- 4 dl finmalt fullkornsmel
- 4 dl melk
- 100 gram smeltet smør/margarin (bruk det du foretrekker)
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- Revet ost til å strø over til slutt
Fyll:
- 1/2 paprika
- 1/2 ananas
- 100 gram skinke
Du kan selvfølgelig velge å fylle dine matmuffins med akkurat det du liker best. Men dette var rett og slett en helt fantastisk god kombinasjon.
Denne oppskriften gir ca. 20 muffins.
Slik gjør du:
- Smelt smøret
- Finhakk ananas, paprika og skinke
- Rør sammen alt det tørre før du har i melk og smør
- Tilsett de hakkede ingrediensene og rør
- Bruk en spiseskje til å fylle opp muffinsformer/muffinsbrettet
- Strø over ost hvis ønskelig
- Stek i ca 20 min. på 250 grader
- Avkjøl og server
Muffinsene passer godt til å fryses, så lag gjerne opp en dobbel porsjon så har du lett-tilgjengelig snacks som er enkelt å ta opp av fryseren og slenge i matpakka eller med ut på trilletur.
Oppskriften passer for 10 mnd + da den inneholder melk. Muffinsene er flott som fingermat og faller i smak hos de fleste. For meg som er gravid er disse en ny storfavoritt som jeg definitivt kommer til å lage opp flere porsjoner av og fylle opp fryseren med snart.
Allergitips:
Disse muffinsene kan gjøres melkefrie ved å la være å strø over ost, bruke havre- eller soyamelk, og allergivennlig smør.
Vi bruker også kalkunskinke istedenfor vanlig skinke, da mannen min ikke spiser svin, og vi ønsker at alle i huset skal kunne spise den sammen maten. Det er med andre ord ikke så mye som skal til for å tilpasse oppskriftene for at den skal passe for de fleste.