Matmuffins med skinke og ananas

  • 0 kommentarer

 

Matmuffins med skinke og ananas:

Du trenger:

  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl finmalt fullkornsmel
  • 4 dl melk
  • 100 gram smeltet smør/margarin (bruk det du foretrekker)
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • Revet ost til å strø over til slutt

Fyll:

  • 1/2 paprika
  • 1/2 ananas
  • 100 gram skinke

Du kan selvfølgelig velge å fylle dine matmuffins med akkurat det du liker best. Men dette var rett og slett en helt fantastisk god kombinasjon.

Denne oppskriften gir ca. 20 muffins.

Slik gjør du:

  • Smelt smøret
  • Finhakk ananas, paprika og skinke
  • Rør sammen alt det tørre før du har i melk og smør
  • Tilsett de hakkede ingrediensene og rør
  • Bruk en spiseskje til å fylle opp muffinsformer/muffinsbrettet
  • Strø over ost hvis ønskelig
  • Stek i ca 20 min. på 250 grader
  • Avkjøl og server

Muffinsene passer godt til å fryses, så lag gjerne opp en dobbel porsjon så har du lett-tilgjengelig snacks som er enkelt å ta opp av fryseren og slenge i matpakka eller med ut på trilletur.

Oppskriften passer for 10 mnd + da den inneholder melk. Muffinsene er flott som fingermat og faller i smak hos de fleste. For meg som er gravid er disse en ny storfavoritt som jeg definitivt kommer til å lage opp flere porsjoner av og fylle opp fryseren med snart.

 

Allergitips:

Disse muffinsene kan gjøres melkefrie ved å la være å strø over ost, bruke havre- eller soyamelk, og allergivennlig smør.

Vi bruker også kalkunskinke istedenfor vanlig skinke, da mannen min ikke spiser svin, og vi ønsker at alle i huset skal kunne spise den sammen maten. Det er med andre ord ikke så mye som skal til for å tilpasse oppskriftene for at den skal passe for de fleste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *