Kyllinggrateng med pasta.

Dette er en utrolig enkel rett som vil treffe de fleste barnefamilier rett i hjertet. Eller magen om du vil 😉  Den passer for barn som er 10 mnd+ litt avhengig av hvor grov konsistens barnet ditt er blitt vandt til å spise ved denne alderen. Ellers er dette en storfavoritt hos hele familen her, og mannen i huset er vel nesten den som liker den aller best. Mat for både liten og stor med andre ord.

Kyllinggrateng med pasta:

 

Du trenger:

  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 chilli (uten frø)
  • 1 paprika
  • 4 kyllingfileter
  • 1/2 pk Tagliatelle-pasta
  • 1 pk matfløte
  • 6 ss ketchup
  • 1 ss timiankrydder
  • 1 ts hvitløkspepper
  • 2 dl revet ost

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Sett en kasserolle med vann til oppkoking av pasta. Når vannet koker «knuser» du tagliatellen i små biter og koker etter anvisning på pakken (minus tilsatt salt)
  • Finhakk hvitløk og chilli og fres i en varm stekepanne i ca 3 min.
  • Kutt opp paprika og kylling i små biter  (avhenger av alder på ditt barn)
  • Stek kyllingen til den er helt gjennomstekt, tilsett deretter krydder, paprika, hvitløken og chillien
  • Legg pastaen i en ildfast form og legg kyllingen oppå. Bland sammen matfløte og ketchup og hell over
  • Riv opp 2 dl ost og legg på toppen
  • Stekes midt i ovnen i ca 20. min.

Tips! Hvis barnet ikke har smakt på så mye sterk mat ennå, kan du halvere mengden chili de første gangene.. Da blir retten litt mildere. 

Legg igjen en kommentar til Lill Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

  • Lill
    november 4, 2017 at 14:06

    Jeg spør sikkert dumt, men jeg er så usikker på kylling til baby. Hun er 11 mnd og nekter å bli matet. Hun SKAL spise selv. Men da kan det ikke være moset fordi hun ikke klarer å holde det i hånden. Så mitt spm er, om du tror jeg kan gi litt større kyllingbiter? Hun spiser brødskiver, knekkebrød, potet, kjøttkaker o.l. på egenhånd. Jeg synes det er vanskelig å vite med rent kjøtt, fordi det krever litt mer tygging og fort kan bli litt tørt å få ned, samtidig som det er en god proteinkilde.

    • november 6, 2017 at 14:47

      Hei Lill.
      Dette er så forskjellig fra barn til barn, så konsistensene må alltid tilpasses det enkelte barnet og hva nettopp det barnet klarer. Dette har jo med at alle barn er ulike mtp utvikling av evne til å tygge, svelge osv. Men når det er sagt så sier du jo at din datter liker best å spise selv og at hun liker brødskiver og lignende. Jeg ville dermed ha laget denne retten med såpass store kyllingbiter at hun kan holde dem i hånden som en liten klubbe. Tenk biter som er så store som pekefinger og langefinger vedsiden av hverandre (på voksen hånd). Dersom dette kokes opp blir det mykt og mørt og hun bør da klare å «rive av» biter med tennene som hun helt fint kan spise selv. Husk selvfølgelig at du må se det an, og at du passer på henne når hun prøver seg på dette de første gangene.