Lek med maten! Fruktfat med sjødyr.

  • 0 kommentarer

Gabriel er over gjennomsnittet glad i sjøstjerner, maneter, blekkspruter – ja, egentlig alt som har med havet og ulike sjødyr å gjøre.

Når jeg nå endelig har satt i gang med «lek med maten»-prosjektet, var det derfor ingen tvil om at det var nettopp med sjødyr jeg måtte begynne. Jeg letet rundt på nettet etter inspirasjon, og fant noen utrolig søte sjødyr vi ble enige om at vi måtte prøve å lage selv. Vi har brukt jordbær, mango, kiwi og druer for å lage sjødyrene  våre – men her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Bruk hva enn dere har i hjemmet – og slå dere løs på kjøkkenet.

Øynene vi har brukt på dyrene får man kjøpt i butikker som har bakeutstyr, og nå så jeg at de også har disse på Nille. De er laget av sukker, og festes med enten peanøttsmør  eller smøreost på frukten.

Lek med maten – kurs

Denne våren startet jeg opp «lek med maten»- kurs for barn. Vi har holdt et kurs på Menstad Bydelshus allerede – med 9 matglade barn og deres foreldre. Det er så moro å se barna bruke fantasien sin, og det ble laget mange forskjellige dyr og figurer.

Det er nå mulig for foreninger, barnehager, matfestivaler og lignende å booke et eget «Lek med maten-kurs» med SunnStart.

Har du lagd noen dyr hjemme hos dere? Har du lyst til å dele med meg? Tag gjerne kreasjonen din på Instagram med #sunnstart #lekmedmaten  – så deler jeg veldig gjerne videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *