Fruktfat med en vri!

  • 0 kommentarer

Vannmelonfruktfat.

Ingenting ser vel mer frisk og fristende ut enn et fat fylt med herlig, smaksrik frukt!

Spør du meg, ser et fruktfat alltid fantastisk ut uansett hvordan du velger å servere det.

Men denne gangen ville jeg gjøre litt ekstra ut av det.

20140709-201100-72660557.jpg

Ta en vannmelon og skjær den i to. Jeg skjærte den litt over midten, slik at skålen blir større og får en litt buet kant øverst. Dessuten blir jo da skålen større og har plass til mer frukt – og det liker vi!

Hul deretter ut vannmelonen. Ta vare på innmaten. Det kan du bruke til for eksempel vannmelonjuice eller smoothie som du kan fryse ned til sunn is. Jeg kommer til å legge ut oppskrifter på dette i løpet av de neste dagene 🙂

20140709-201150-72710307.jpg

Du trenger:

  • Vannmelon (gjerne en ganske stor)
  • Frukt etter ønske (gjerne litt forskjellige farger)

Slik gjør du:

  • Bruk en skje til å hule ut vannmelonen.
  • Ta vare på vannmelon-innmaten og lag for eksempel Vennmelonis eller vannmelonsmoothie 🙂
  • Skjær de fruktene du ønsker å fylle fruktfatet ditt med i passende biter og fyll vannmelonskålen slik du selv ønsker.

Jeg synes det er fint når det ligger ordnet slik i rader, men du kan også blande alt sammen eller lage andre varianter. Sjekk for eksempel ut et fruktfat jeg lagde noen år senere: 17.mai-fruktfat

Du kan også bruke hva du måtte ønske av frukter og bær. Her er det kun fantasien som setter grenser!

20140709-200743-72463976.jpg Dette ble mitt ferdige resultat. Et nydelig fruktfat fylt med druer, jordbær, kiwi, dragefrukt, vannmelon og honningmelon. En fryd for øyet, og en fest for smaksløkene både for liten og stor.

Del gjerne deres fruktfatbilder med meg på Instagram. Jeg har laget en egen hashtag #sunnstartfruktfat. Gleder meg til å se mange fristende fruktfat fra dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *