Flaskegresskar og gulrot-mos.

Har du spist flaskegresskar før? For svært mange er ikke gresskar en vanlig del av hverdagskostholdet – men denne herligheten bør dere virkelig gi et forsøk! Flaskegresskar er en fantastisk «første mat» for de små. Den en mild og smaker søtt, nøtteaktig og fyldig. Perfekt for en liten utrent gane. Dessuten er dette flotte, oransje gresskaret proppfull av vitaminer og kalsium. Det er kanskje ikke noen overraskelse at den også inneholder betakaroten – det samme vitaminet som gulrot inneholder.

Flaskegresskaret smaker på sitt beste når den grilles eller bakes i ovnen. Men kan også stekes, brukes i stuinger eller i baking. Her er det bare å prøve seg frem. Egentlig er flaskegresskar en frukt – men den brukes i matlagingen på samme måte som en grønnsak.

Flaskegresskar- og gulrotmos:

IMG_6311

Du trenger:

  • 1 ts olje
  • 1 stk flaskegresskar
  • 2 stk gulrøtter

Slik går du frem:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Del gresskaret i to på langs og scoop ut frøene og den svampeaktige innmaten
  • Smør en ildfast form med olje, og legg gresskarene med kuttesiden ned. La stå i ovnen i 45-50 min. til gresskaret er mørt
  • Kok eller damp gulrøttene mens gresskaret står i ovnen
  • Ta ut gresskaret og scoop ut fruktkjøttet. Mos dette sammen med gulrøttene med en blender eller en stavmikser. Hvis barnet ikke lenger trenger finmost mat, kan du bare blande sammen med en gaffel

TIPS! Gresskar inneholder ganske mye fiber, og kan derfor ha en drivende effekt på magen. Dette kan altså være et supert tips til en liten en som sliter litt med å komme seg på do.

 

Legg igjen en kommentar til Monica Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

  • Monica
    januar 22, 2019 at 22:36

    Hei!
    Takker for masse fine opskrifter her som jeg bruker til den lille Jeg tenkte teste denne gresskar og gulerot mose . Men lurte på om denne kan serveres kald eller helst bør være varm. Også lurte jeg på om denne er ment som et mellom måltid?

    • januar 23, 2019 at 13:08

      Du kan godt bruke denne som et mellommåltid for de litt større barna som spiser flere måltider om dagen. Men for de aller minste så kan denne godt gå som et middagsmåltid. Tilsett da gjerne en ts med fett (smør, rapsolje eller lignende) eller litt morsmelk/MME.
      Den er tenkt til å spises som et varmt måltid, men kan godt hende at din lille vil like den kald også? Test begge deler, og del gjerne hvordan det gikk 🙂