Blomkål- og brokkolimos.

Brokkoli. Mange har litt negative assosiasjon til denne grønnsaken. Vi tror at dette er en grønnsak vi må slåss for å få barna våre til å like. Men er det egentlig slik, eller er det et bilde vi har skapt i hodet vårt?

Innfør brokkollien tidlig. Fremstill den som spennende, grønn, morsom. For det er jo det den er.

20140722-135030-49830242.jpg

Brokkoli er en vidunderlig grønnsak. Den har et svært høyt innhold av vitamin C, faktisk mer enn appelsiner. Vitamin C fremmer opptaket av jern i tarmen, noe som er tipptopp for din lille. (Og deg selv også selvfølgelig!) Brokkoli inneholder også en god del kalsium som styrker skjelettet!

Blomkål er også svært rik på Vitamin C, og er dessuten rik på B-vitaminet folat (som dere helt sikkert har hørt masse om gjennom graviditeten). Folat er ikke bare viktig for gravide, men har en viktig rolle i cellenes biokjemi.

20140722-135114-49874128.jpg

Husk at brokkoli kan gi litt gass i magen, og begynn gjerne litt forsiktig med små mengder. Ser det ut til at babyen din får ubehag, kan du godt vente noen uker før du prøver å introdusere brokkoli igjen, når tarmen er litt bedre rustet.

Lag blomkål- og brokkolimos til babyen din for et smaksrikt og næringsrikt måltid.

Blomkål- og brokkolimos:

20140722-130158-46918344.jpg

Du trenger:

– 1 blomkål
– 1/2 brokkoli

Slik gjør du:

Kok opp eller damp til grønnsakene blir møre.
Mos med stavmikser.
Tilsett gjerne litt morsmelk eller MME de første gangene for en mildere mos. Dette gjør dessuten at babyen din kjenner igjen smaken, noe som kan gjøre at det aksepteres litt fortere.

Jeg har fått noen kommentarer på at oppskriftene mine er så store. Dette er fordi jeg oppfordrer til at det skal lages opp porsjoner store nok til å fryses ned. Da slipper du å lage ny mat hver dag (for hvem har vel tid til det?) Fryser du ned i isterningbrett, eller mså porsjonsglass kan du ta opp litt og litt og kombinere de ulike grønnsakene når babyen din er klar for nye smaker!

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One comment

  • Katrine
    november 24, 2017 at 10:34

    Hei:-)
    Når man fryser dette ned, da tilsetter man MM når man tar det opp fra frysen og skal gi? Eller kan man fryse med tilsatt MM?:-)

    På forhånd, tusen takk:-)