-
16 april 2016
I de årene jeg bodde i Indonesia ble jeg hekta på bananpannekaker til frokost. Altså, bananpannekaker er absolutt ingen Indonesisk rett, men når jeg var lei av ris og kjøtt til frokost, lunsj, mellommåltid, middag og kvelds – Ja, da var det godt å bo i et turistifisert område som kunne gi meg det jeg trengte –
Deilige, saftige bananpannekaker. Mmmmm…
Dette er noe av det aller aller beste jeg vet!
Siden det bringer så mange minner, og siden det er så godt, er dette allerede noe vi har bragt med oss som vår egen lille familietradisjon – hver søndag er pannekaker-til-frokost-søndag! 🙂
Gabriel er rimelig fornøyd med dette!
Vi spiser dem alle på hver våre måter. Gabriel liker dem best med bare bananer, jeg slenger på litt rømme og jordbærsyltetøy, og mannen min har på litt honning.
Men en ting vi alle har til felles er at halve tallerkenen i tillegg må fylles med bær! Det er jo så godt.
Men kjære vene, dere vil vel kanskje ha oppskriften også? Vi er ofte skrubbsultne når vi våkner her i huset, så vi går for en oppskrift av letteste sorten:
Bananpannekaker:
Du trenger:
- 2 dl hvetemel
- 1 dl grovmalt mel
- 3 dl melk
- 4 stk egg
- 2 stk moste bananer
- 2 stk bananer i tynne skiver
Slik gjør du:
- Bland hele herligheten sammen og stek med margarin (eller smør) i en godt varm stekepanne.
- Når du har lagt oppi røren for en pannekake legger du noen skiver bananer utover pannekaken. Prøv å kutt disse skivene så tynne som mulig, jeg brenner alltid bananene når jeg steker dem med banansiden ned hvis skivene er for tykke.
Jeg pleier å bruke ca 8 skiver pr pannekake. Da blir de søte og saftige.
Tips!
Bruk en kakeutstikker til å lage morsomme figurer på pannekakene.
Det er så enkelt å gjøre maten litt mer spennende!
6797D7DF-171C-47CE-9085A9ED9D7E2E0E-3E2AF5B2-C4A7-417E-A44B35E4F993C2A7
Hvordan anbefaler du å oppbevare disse? Holder di lenge i kjøleskap feks?
Hei Monika. De holder sikkert et par dager i kjøleskapet – men personlig synes jeg de er aller best ferske. Hvis du skal ha dem i f.eks matpakken kan man lage hele pannekaken som èn stor pannekake i en langpanne og skjære opp i biter. Da er det bedre konsistens på dem mtp å ta de med seg (synes jeg i alle fall) 🙂