Babykjeks med dadler og bananer.

Disse deilige kjeksene er et supert mellommåltid, en deilig snack, flotte å ha med i matpakken eller i vesken.

Ja, for de smaker faktisk fantastisk godt. Disse kjeksene passer derfor for hele familien.

De er søtet med dadler og bananer og er myke og gode for små babymunner.

Babykjeks:

 

Du trenger:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 godt modne bananer
  • 2 dadler
  • 2 egg
  • 2 ss temperert smør
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Bland mel og bakepulver
  • Smuldre smøret inn i melet, rør godt sammen
  • Tilsett alle de resterende ingrediensene, bruk en stavmikser eller blender for å få røren fin og glatt
  • Kle et stekebrett med bakepapir, og bruk en skje til å legge klatter med deig på brettet (røren er veldig rennende)
  • Stek midt i ovnen i 10-12 min.
  • La kjeksene ligge og tørke og avkjøles før du serverer eller legger i en lufttett boks

Håper du og din lille vil like disse kjeksene. Her i huset er de en stor favoritt! Og selv om barnehagen trodde det var godteri vi sendte med i matpakken hver dag, er disse sunne, næringsrike og utrolig enkle å lage.

Legg igjen en kommentar til Isabell Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 comments

  • Linda
    april 19, 2016 at 16:59

    Disse så gode ut! 🙂
    Kan man kutte ut egg, eller evt bruke noe annet?
    Lillegutt på 7,5 måned er allergisk mot egg 🙁

    • april 19, 2016 at 21:00

      De er veldig gode! 🙂

      Jeg har ikke prøvd å lage uten egg selv, men for å erstatte egg i bakst er det vanlig å bytte ut egg med f.eks 1/2 banan pr egg, 1/2 dl eplemos pr egg – eller 1 ss chia + 2 ss vann pr egg.

      La meg gjerne få høre hvordan det har gått dersom du prøver deg med en av disse 🙂

  • Isabell
    april 23, 2016 at 19:15

    Hvordan er holdbarheten på disse kjeksene?

    • april 23, 2016 at 19:48

      Ca.5-7 dager.

  • Benedicte Bjermeland
    april 30, 2016 at 11:17

    Veldig gode, jeg gjorde noen små justeringer: fiken isteden for dadler, litt kardemomme og halv/halv med havremel/hvetemel. Snadder 🙂

    • april 30, 2016 at 11:29

      Det hørtes godt ut! Takk for at du deler tips, det skal definitivt prøves her også! 🙂

  • Anita
    mai 10, 2016 at 09:39

    Hei!
    Har prøvd disse to ganger nå, og steker etter temp og tid som anbefalt, men det blir aldri kjeks-konsistens. Det blir mer «lappe-konsisens» på de. Selv etter en god stund på risten. Poden likte de veldig godt uansett, men hva er det som ikke stemmer….?

    • mai 15, 2016 at 20:46

      Hei,

      Beklager så mye for sent svar.
      Konsistensen på disse blir ganske myke – ser at jeg kanskje burde velge et annet navn for dem enn «kjeks».
      Kanskje du heller vil prøve disse – for å få noen kjeks som barnet virkelig kan gnage på ved tannfrembrudd eller lignende.

  • Aase
    august 1, 2016 at 20:35

    Hei. Kan disse fryses?

    • august 1, 2016 at 21:34

      Ja, det kan de. Jeg lager alltid opp litt ekstra som jeg legger i fryseren. 🙂

  • Lene
    desember 15, 2016 at 12:31

    Hei. Skal det være 1 spiseskje med bakepulver?

  • Azza
    mai 12, 2017 at 12:21

    Temperert smør? Hva vil det si?

    • mai 14, 2017 at 17:56

      Hei Azza.
      Det betyr bare smør som har stått på benken en stund og blitt litt mykere slik at det er lettere å «jobbe med» enn smør som har stått kaldt og dermed er helt hardt 🙂

  • Siril
    juni 16, 2017 at 14:16

    Hei,
    Fra hvilken alder vil du anbefale disse?
    Mvh,
    Førstegangsmor

    • juni 17, 2017 at 18:24

      Hei førstegangsmor.
      Det kommer veldig an på barnet og hvor langt nettopp ditt barn er kommet mtp konsistenser. Hvis akkurat ditt barn for eksempel begynte med smaksprøver ved 4 mnd alder og allerede er en racer på brødskiver – så kan de passe allerede fra 6 mnd alder. Men hos et barn som ved 6 mnd alder nettopp har begynt med fast føde, og kun klarer veldig flytende konsistenser – da kan det jo hende det barnet ikke er klar for slike kjeks før 9-10 mnd alder..

      Nettopp dette er en av årsakene til at jeg sjeldent setter aldersanbefalinger på oppskriftene mine, fordi enhver må se an hva sitt barn er klar for. 🙂

      Men jeg kan jo anbefale deg å lage dem uansett, for de er gode nok til at dere andre i familien kan spise dem hvis de ikke faller i smak hos bebis.. 😉

  • Isabell96
    januar 23, 2019 at 20:00

    Hei,
    kan disse fryses?

    • mars 25, 2019 at 15:01

      Jeg har ikke prvød å fryse dem ned.. prøvde du? Har du lyst til å dele med oss andre her inne hvordan det gikk? 🙂

  • Katrine
    mars 27, 2019 at 14:40

    Stemmer det at det skal være en spiseskje med bakepulver?

    • april 2, 2019 at 15:15

      Det holder med èn teskje bakepulver.
      Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette 🙂

  • Anita
    februar 16, 2020 at 08:53

    Hvilken type smør bruker du i oppskriften? 🙂