-
06 februar 2015
Disse deilige kjeksene er et supert mellommåltid, en deilig snack, flotte å ha med i matpakken eller i vesken.
Ja, for de smaker faktisk fantastisk godt. Disse kjeksene passer derfor for hele familien.
De er søtet med dadler og bananer og er myke og gode for små babymunner.
Babykjeks:
Du trenger:
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 godt modne bananer
- 2 dadler
- 2 egg
- 2 ss temperert smør
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Bland mel og bakepulver
- Smuldre smøret inn i melet, rør godt sammen
- Tilsett alle de resterende ingrediensene, bruk en stavmikser eller blender for å få røren fin og glatt
- Kle et stekebrett med bakepapir, og bruk en skje til å legge klatter med deig på brettet (røren er veldig rennende)
- Stek midt i ovnen i 10-12 min.
- La kjeksene ligge og tørke og avkjøles før du serverer eller legger i en lufttett boks
Håper du og din lille vil like disse kjeksene. Her i huset er de en stor favoritt! Og selv om barnehagen trodde det var godteri vi sendte med i matpakken hver dag, er disse sunne, næringsrike og utrolig enkle å lage.
Disse så gode ut! 🙂
Kan man kutte ut egg, eller evt bruke noe annet?
Lillegutt på 7,5 måned er allergisk mot egg 🙁
De er veldig gode! 🙂
Jeg har ikke prøvd å lage uten egg selv, men for å erstatte egg i bakst er det vanlig å bytte ut egg med f.eks 1/2 banan pr egg, 1/2 dl eplemos pr egg – eller 1 ss chia + 2 ss vann pr egg.
La meg gjerne få høre hvordan det har gått dersom du prøver deg med en av disse 🙂
Hvordan er holdbarheten på disse kjeksene?
Ca.5-7 dager.
Veldig gode, jeg gjorde noen små justeringer: fiken isteden for dadler, litt kardemomme og halv/halv med havremel/hvetemel. Snadder 🙂
Det hørtes godt ut! Takk for at du deler tips, det skal definitivt prøves her også! 🙂
Hei!
Har prøvd disse to ganger nå, og steker etter temp og tid som anbefalt, men det blir aldri kjeks-konsistens. Det blir mer «lappe-konsisens» på de. Selv etter en god stund på risten. Poden likte de veldig godt uansett, men hva er det som ikke stemmer….?
Hei,
Beklager så mye for sent svar.
Konsistensen på disse blir ganske myke – ser at jeg kanskje burde velge et annet navn for dem enn «kjeks».
Kanskje du heller vil prøve disse – for å få noen kjeks som barnet virkelig kan gnage på ved tannfrembrudd eller lignende.
Hei. Kan disse fryses?
Ja, det kan de. Jeg lager alltid opp litt ekstra som jeg legger i fryseren. 🙂
Hei. Skal det være 1 spiseskje med bakepulver?
Temperert smør? Hva vil det si?
Hei Azza.
Det betyr bare smør som har stått på benken en stund og blitt litt mykere slik at det er lettere å «jobbe med» enn smør som har stått kaldt og dermed er helt hardt 🙂
Hei,
Fra hvilken alder vil du anbefale disse?
Mvh,
Førstegangsmor
Hei førstegangsmor.
Det kommer veldig an på barnet og hvor langt nettopp ditt barn er kommet mtp konsistenser. Hvis akkurat ditt barn for eksempel begynte med smaksprøver ved 4 mnd alder og allerede er en racer på brødskiver – så kan de passe allerede fra 6 mnd alder. Men hos et barn som ved 6 mnd alder nettopp har begynt med fast føde, og kun klarer veldig flytende konsistenser – da kan det jo hende det barnet ikke er klar for slike kjeks før 9-10 mnd alder..
Nettopp dette er en av årsakene til at jeg sjeldent setter aldersanbefalinger på oppskriftene mine, fordi enhver må se an hva sitt barn er klar for. 🙂
Men jeg kan jo anbefale deg å lage dem uansett, for de er gode nok til at dere andre i familien kan spise dem hvis de ikke faller i smak hos bebis.. 😉
Hei,
kan disse fryses?
Jeg har ikke prvød å fryse dem ned.. prøvde du? Har du lyst til å dele med oss andre her inne hvordan det gikk? 🙂
Stemmer det at det skal være en spiseskje med bakepulver?
Det holder med èn teskje bakepulver.
Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette 🙂
Hvilken type smør bruker du i oppskriften? 🙂