Sjokolademousse på under 1 minutt.

  • 0 kommentarer

Er du gravid, men vil passe litt på kiloene eller har du kanskje fått et barn og vil bli kvitt litt av den ekstra vekten. Det er ingen hemmelighet at veldig mange både gravide og ammende har et økt søtsug.

For min egen del har søtsuget denne ammerperioden vært helt ekstrem. Jeg la på meg endel under denne graviditeten, og ammingen har på ingen måte hjulpet meg ned i vekt igjen. Da gjelder det å prøve å finne alternativer som inneholder litt færre kalorier.

Denne supre desserten spiser jeg veldig ofte for tiden! Den inneholder veldig få kalorier, er proteinrik og inneholder litt, men ikke mye sukker.

Det er kanskje litt feil å kalle den en sjokolademousse – men det er en deilig, fluffy dessert, som jeg tror vil falle i smak hos mange søtsugne både voksne og litt større barn.

Enkel sjokolademousse.

Du trenger:

  • 2 eggehvitter
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss melis (evnt sukrinmelis hvis det er til voksen)

Slik gjør du:

  • Skill eggehvitter fra plommen og pass på at du ikke får noe av plommen i skålen.
  • Stivpisk eggehvittene
  • Tilsett kakao og melis og rør sammen
  • Voila! FERDIG!

Grunnen til at jeg skriver at du eventuelt kan bruke sukrinmelis er fordi jeg vet at mange foretrekker å bruke slike alternativer. Personlig synes jeg moussen da får en litt metallisk smak, så jeg bruker heller ekte vare. Litt vanlig melis er det god plass til i et balansert kosthold. Men dette er selvfølgelig opp til hver enkelt. Husk at små barn under 3 år ikke skal ha kunstig søtning, så dersom du lager dette til mindre barn bør du heller velge vanlig melis.

Håper dere tester oppskriften, og håper den kan døyve det verste søtsuget deres 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *