Mandelkjeks med syltetøyfyll

 • 0 kommentarer

Mandelkjeks er så utrolig godt. Men disse som er fylt med deilig jordbærsyltetøy er om mulig ENDA bedre!

Jeg har ikke laget så veldig mange kjeks tidligere, selv om det har blitt endel babykjeks.

Men her kommer altså en kjeks-oppskrift som passer for hele familien. Jeg ville kanskje ventet til barnet er minst 1,5 år + da de inneholder endel søtning fra honning, og jeg ikke synes så små barn skal få i seg så mye søtt.

Men det er MIN mening 🙂
Uansett skal aldri et barn under 1 år spise honning!

Hvorfor bruke så mye honning i oppskriftene mine vet jeg det er noen som lurer på?

Vel, man kan ikke argumentere for at det er bra å tilsette søtning i alt mulig. Jeg bruker mye dadler og brun banan også, men dette gir jo også den søte smaken. Grunnen til at jeg søter mange oppskrifter, er ikke fordi «alt skal smake søtt alltid» – for det synes jeg er en uvane. MEN, jeg og svært mange andre har en søttann. Faktisk er vi født med å foretrekke søtsmak, og vi får det inn med morsmelken (bokstavlig talt). Da synes jeg dette svært mye bedre alternativer til alt godteri, sjokolade og søte kjeks vi finner i butikken.

Honning spesielt har blitt utskjelt fordi det strengt talt ikke er noe særlig bedre enn sukker, men velger du honning får du også i deg noe mer enn rent sukker, blant annet antioksidanter, B-vitaminer og magnesium. Dessuten vil du trenge en mindre mengde søtning, siden honning er søtere enn sukker.

Men nok om min lille ernæringsleksjon for i dag..

 

Mandelkjeks med syltetøyfyll.image

Du trenger:

 • 4,5 dl sammalt mel
 • 4 dl mandler (evnt 3,5 dl mandelmel)
 • 1 ts kanel
 • 1 dl honning
 • 1,5 dl olje

Slik gjør du:

 • Sett ovnen på 180 grader
 • Mal mandlene til mandelmel
 • Bland sammen melet, mandelmelten, og kanel i en bakebolle
 • Bland honning og olje i en annen bolle
 • Bland alt sammen (untatt syltetøyet) sammen, og pass på at alt blir jevnt fordelt
 • Røren blir ganske klissete!
 • Rull små baller og putt dem på et stekebrett med bakepapir
 • Bruk tommelen til å trykke et hull i midten av kjeksen (ikke trykk helt igjennom)
  Når du trykker skal også kjeksen bli mye flatere
 • Legg oppi en klatt med syltetøy i «hullene»
 • Stek midt i ovnen i ca.15 min – til kjeksene blir gylne
 • Ta dem ut og la dem kjøles ned før du flytter dem til en rist

Servèr og NYT! 🙂

 

(Katten ville også ha)

(Katten ville også ha)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *