Kylling- og maisgryte

Kylling og mais-gryten inneholder masse deilige grønnsaker og vil gi mengder av vitaminer og mineraler til din lille håpefulle. Denne oppskriften er også en veldig fin introduksjon av kylling i ditt barns kosthold, så hvis du ikke allerede har startet så mye med kjøtt, kan dette være en fin oppskrift å begynne med.

Kylling- og maisgryte:

 

Du trenger:

  • 1 ts olje
  • 1/2 løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 poteter
  • 1/2 søtpotet
  • 1 kyllingfilèt
  • 1 boks mais
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

  • Skrell og kutt potetene, gulrøttene og løken i terninger
  • Varm opp oljen i en kasserolle og stek løken og gulrøttene i 2 minutter
  • Ha oppi vann, kylling, poteter og mais
  • Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 15 minutter
  • Kontrollèr at kyllingen er ordentlig gjennomkokt ved at kjøttet er hvitt uten hint av rosa i midten
  • Bruk en stavmikser eller blender til å mose til den konsistensen som passer til ditt barn (Bildet over viser gryten før og etter mosing med stavmikser)

TIPS! Etter at barnet er over 10 måneder gammelt anbefaler jeg at du bytter ut halvparten av vannet med melk, og putter oppi en håndfull med revet ost mot slutten av koketiden. Da får mosen en deilig kremet konsistens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 comments

  • Christoffer Schjelderup
    juli 21, 2016 at 13:49

    Er det meningen at du skal lage en stor porsjon og varme det opp igjen?

    • juli 21, 2016 at 14:08

      Denne oppskriften er til ca 8 porsjoner. Da kan man fryse ned og ta opp. Det er ofte lurt å lage 2-3 middager og fryse ned. Da har man varierte middager for fler uker fremover 🙂

  • Mitra
    september 14, 2016 at 14:24

    Hei. Jeg skal lage det idag , så får se om lillemann liker det. Han er veldig kresen men tror nok han vil like det.

    • september 14, 2016 at 14:26

      Så spennende!
      Gi meg gjerne en tilbakemelding på om det falt i smak 🙂

      • Mitra
        september 14, 2016 at 14:31

        Ja det skal jeg☺☺

      • Mitra
        september 14, 2016 at 16:16

        Hei igjen. Jeg lagde det å han likte det veldig godt . me. Jeg tok bittelitt salt oppi takk for oppskriften

  • Malin
    september 22, 2016 at 15:20

    Skal kyllingen kun koke eller stekes før den kokes?

    • september 22, 2016 at 19:54

      Hei hei.
      Du behøver ikke å steke den først, men skjær i den etter du har kokt den for å være helt sikker på at den er gjennomkokt. Den skal være hvit helt gjennom.

      Håper oppskriften faller i smak 🙂

  • Therese
    desember 15, 2016 at 19:35

    Hei!
    Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? Håper på snarlig svar da jeg nettopp har laget opp noen porsjoner av denne 😀

    • desember 16, 2016 at 10:56

      Hei Therese. Babymat skal maks stå ik kjøleskapet i 3 dager. Lager du opp større porsjoner enn dette bør du fryse dem ned. De kan oppbevares i fryseren i ca 3 mnd. 🙂

  • Mari Schibstad
    april 24, 2017 at 15:04

    Hvordan mais bruker du? Mais på boks ligger jo som oftest i en lake av vann og salt. Er dette uproblematisk i forhold til at barn ikke skal ha mat tilsatt salt? Takknemmelig for svar.

    • mai 14, 2017 at 17:50

      Hei Mari.
      Det er store forskjeller på hermetisk mais, så les gjerne bakpå boksen neste gang du er i butikken. Det de fleste er bekymret for når det kommer til akkurat laken i hermetisk mais er sukkeret, ikke saltet. Men sukkeret tas ikke opp av maisen.

      Når det kommer til dette med salt er det tanken på å tilsette salt i maten man ønsker å unngå, eller det å gi typisk «fastfood»varianter. Dette frarådes fordi man lett kan komme opp i høye nivåer hvis man har som vane å salte maten eller spise fastfood på fast basis. Men jeg vil tro det er vanskelig å komme opp i for høye nivåer ved bruk at mais, så her vil jeg si: Kjør på!

  • Elisabeth
    mai 29, 2017 at 10:22

    En stor elller liten boks med mais?

  • Line
    juni 14, 2017 at 09:03

    Legger du kyllingfiléten hel oppi, eller skjærer du den i biter først?

    • juni 16, 2017 at 10:23

      Hei.
      Du kan gjerne skjære den i terningstore biter først, så går kokeprosessen fortere.

  • Silje
    oktober 9, 2017 at 12:22

    Hei.
    Skal kokevannet (3dl) være med når jeg moser middagen?

    • november 6, 2017 at 14:53

      Hei Silje. Det kommer litt an på konsistensen du ønsker. Dersom alt vannet er med når du moser middagen vil det bli en ganske tyntflytende purè. Derfor kan det være lurt å helle av littegrann før du moser 😉