Kakekuler.

Dette er den nye storfavoritten her i huset! Jeg vet… Enda en favoritt – hvor mange favoritter kan man egentlig ha? 🙂

Men sånn helt seriøst, disse kakekulene er fantastiske! De inneholder kun 4 enkle ingredienser, er eggefri, glutenfri, melkefri, sukkerfri og slenges sammen på null komma niks.

 Du trenger:

  • 2 dl dadler
  • 1 dl mandler
  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 0,5 dl soyamelk (eller vanlig melk)
  • Eventuelt noe å rulle kulene i, se alternativer nederst.

Slik gjør du:

  • Bløtlegg dadlene i ca 20-30 min
  • Kvern mandler og havregryn med en stavmikser eller i kjøkkenmaskin
  • Kutt dadlene i små biter, og bland godt sammen med det tørre
  • Ha i melken – tilpass mengden melk slik at røren blir våt nok til at du klarer å lage kuler
  • Rull kuler, og dekk eventuelt kulene i kakestrø, revet kokos, hakkede nøtter, kakaopulver, lakrispulver eller lignende.
  • Oppbevares i kjøleskapet og serveres best kalde

Disse kakekulene kan serveres før 12 mnd alder, men da uten trekk. Ellers anbefaler jeg at dere å prøve dere litt frem med hva dere dekker kulene med – og finner deres favoritt. Her er kakestrø absolutt favoritten så langt – men ønsker dere sukkerfrie kakekuler så prøv gjerne med revet kokos, eller kakaopulver.

Legg igjen en kommentar til Hege Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 comments

  • Marianne
    april 1, 2016 at 18:40

    Hvor tidlig kan barn spise malte nøtter?

    • april 1, 2016 at 19:26

      Kan spise det allerede fra 6 mnd alder. Så lenge nøttene er ordentlig malt. Faktisk viser nyeste forskning at man forebygger utviklingen av allergi dersom man innfører nøtter tidlig. Når det er sagt, dersom du har høy risiko for allergi i familien (mor, far eller søsken av barnet har alvorlig allergi) kan det være lurt å innføre risiko-matvarer i samråd med lege.

  • Merete
    april 7, 2016 at 10:37

    Kan man lage disse uten mandler, eller erstatte dem med noe annet tror du? (Minstemann har nøtte og mandel-allergi)

    • april 7, 2016 at 10:45

      Har han nøtteallergi, men ikke peanøttallergi og tåler belgfrukter så kan du prøve å erstatte mandlene med kikerter. Du kan også prøve en versjon med litt mer havregryn og tilsette noen malte frø, for eksempel solsikkefrø eller pinjekjerner. La meg gjerne få vite hvordan resultatet ble 🙂

  • Tonje Bye
    desember 13, 2016 at 09:13

    Hvor lenge er disse holdbare? Tenkte å lage disse til jenta mi på 8 mnd til jul

    • desember 16, 2016 at 10:58

      Hei Tonje. Du kan lage dem nå og fryse dem ned. Da tar du de ut av fryseren ca 1 time før de skal spises. Men aller best synes jeg de smaker 1-3 dager gamle. 🙂

  • Hege
    desember 11, 2018 at 15:54

    Min frøken tåler ikke havre, er det noe annet jeg kan bruke? Hadde vært fint å ha disse i jula 🙂

    • januar 23, 2019 at 13:16

      Nei, nei. Også har jeg ikke sett denne før ETTER jula! Beklager så mye!
      Testet du dem ut?

      Hvis jenta di tåler andre melsorter så kan du teste det istedenfor. Havren skal uansett males til mel, så det spiller ikke så veldig stor rolle hvilken du tar.
      Dersom det skulle bli en litt annerledes konsistens, så bare tilpass med å bruke mer/mindre mel i forhold til væsken.