Tradisjonsrike kjøttkaker.

Gode, gamle kjøttkaka! Det er noe veldig norskt med det. Kjøttkaker med poteter og deilig brun saus.. Mmmm….

Når jeg bodde i Indonesia var det en restaurant på Bali hvor man kunne kjøpe dette, og det var virkelig min redning når jeg savnet hjem som verst.

Oppskriften jeg har laget er en lett blanding av det beste fra de oppskriftene jeg har brukt over årene. Jeg må si resultatet ble veldig godt, dere bør virkelig prøve disse:

Kjøttkaker:

Du trenger:

  • 400-500 gram karbonadedeig
  • 1 brødskive
  • 3 ss melk
  • 1 løk (valgfri variant)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 1 gulrot

20140806-201342-72822271.jpg

Slik gjør du:

  • Smuldre opp brødskiven i en skål og dynk den med 3 ss melk.
  • Finhakk løk, hvitløk og paprika. (Kutt gjerne i enda mindre biter enn det jeg har gjort på bildet. De ble litt store.)
  • Rasp gulroten.
  • Putt alt i en større bolle og tilsett karbonadedeigen.
  • Bland godt sammen.

20140806-202304-73384449.jpg

Det dynkede brødet og gulroten gjør at kjøttkakene holder bedre på væsken, så de blir ordentlig gode og saftige.

Bruk en skje til å scoope ut kjøttkakene og stek dem i en stekepanne.

Tips!

Hvis babyen din akkurat har begynt å spise fast føde kan det være greit å koke de som kjøttboller istedenfor. Dette for å ikke få stekeskorpe på kjøttet. Pass uansett på å få kjøttet ordentlig gjennomstekt/kokt.

Server disse herlighetene sammen med poteter i brun saus, og gjerne kokt blomkål og brokkoli. Eller hva annet som måtte friste 🙂

Og resultatet? Vel….. Våres resultat i går ble grinete unge = brente kjøttkaker. De smakte kjempegodt, men egner seg virkelig ikke for bilder! Dessuten viste det seg at vi var gått tom for poteter og ingen av oss orket/gadd å gå til butikken. Nødløsningen ble ris, noe som Indonesieren i familien syntes var helt tipptopp!

Jaja, sånn er det å være småbarnsmor. Jeg er sikker på at veldig mange av dere kan kjenne dere igjen med at ting ikke alltid blir helt sånn man hadde tenkt.. Jeg lager nok denne favoritten igjen om ikke så altfor lenge, og da skal dere få et ordentlig bilde av meg. Imens… Lag og nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

  • august 13, 2014 at 09:28

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    • august 17, 2014 at 17:31

      Hei Elin.
      Så gøy at dere har fått høre om bloggen min 🙂 håper dere vil like det jeg kommer med fremover, og ja blir gjerne med i Alleoppskrifter! 🙂

      Ha en fin dag og en ny,herlig uke i morgen!

      ~SunnStart~