-
26 august 2018
-
0 kommentarer
Fisketaco. Er. Så. Digg!
Ja, du har kanskje ikke smakt det selv ennå engang? Det er faktisk ikke så sjeldent at voksne kommer til meg og forteller at første gang de selv hørte om fisketaco så var det når poden kom hjem fra barnehagen og begeistret fortalte om den fantastiske tacoen de hadde spist i barnehagen den dagen. Fisk i taco liksom? Har du selv tenkt tanken? Kanskje sett det på internett et par ganger, men tenkt at det umulig kan være noe særlig?
Du vet, her i Norge så har jo på mange måter denne tacoen vi spiser hver eneste fredagskveld blitt nærmest å regne som vår nye nasjonalrett. Og våååååge seg den som tør å forsøke å endre på den «gode, gamle Santa Maria`n». 😉
Jeg synes jo selv at det er litt morsomt også, at den første gangen jeg selv fikk servert taco så satt jeg nesten med haka i fanget og lurte på hva dette var for noe. Og dere, da mener jeg ekte taco. Laget av en mexicaner. Haha!!! For å si det sånn – så er det en hel verden mellom en ekte taco og vår kjære fornorskede variant.
Men…. nå skal jeg på ingen måte sitte her og påstå at jeg skal servere dere oppskriften på en mexicansk taco. (Det får heller bli en annen gang, hvis min mexicanske venn føler for å innvie oss litt i sin matverden. Kanskje en liten sneak-peak på Insta-story hadde vært noe?)
MEN! Jeg ønsker som sagt å bevege dere litt ut av komfortsonen deres – og altså få dere til å bytte ut kjøttdeigen med en annen skikkelig norsk matvare – nemlig laksen!
Så hold på hatten, kle på ungen din et forkle og bli med og utforske en helt ny, litt annerledes og litt sunnere FISKETACO 🙂
fisketaco
Du trenger:
- 400 gr laks uten skinn og ben
- 1 ss rapsolje
- 1 ss hjemmelaget tacokrydder (eller vanlig selvsagt – men jeg LOVER at barna kommer til å elske fisken enda mer hvis dere lager krydderet selv også)
- Tortillalefser
- Salat
- Annet ønsket taco-tilbehør 🙂
Slik gjør du:
- Lag tacokrydderet først 😉
- Sett ovnen på 200 grader
- Skjær laksen i terningstore biter og legg i en ildfast form
- Hell over olje og tacokrydder og bruk hendene til å gniii det inn slik at alle laksebitene blir godt dekket (GØY for barna!)
- Sett inn i ovnen i ca. 7-8min
- Gjør klart resten av det du vil ha på tortillaen din
- Ta ut fisken og strø på toppen
- Brett eller rull tortillaen (eller hva du enn pleier å gjøre) – og NYT!!