I Norge har vi mye å velge mellom i babymat og butikkene bugner med både økologiske, melkefrie og glutenfrie varianter for de som skulle måte ønske eller trenge slike tilpasninger. Vi har veldig strenge regler for babymat her i Norge også, og det er ikke lov med tilsetningsstoffer eller fargestoffer i maten. Det er også regler for hva som kan tilsettes maten i form av sukker, salt, og vitaminer og mineraler. Alt i alt – det er nokså trygt med babymat på glass her i Norge.
Så hvorfor påstår jeg at det er best med hjemmelaget babymat?
10 gode grunner til å lage hjemmelaget babymat:
- Hjemmelaget babymat er oftest billigere.
- Du vet nøyaktig hva maten inneholder.
- Du kan la barnet utforske èn og èn smak.
- Du kan kombinere smaker og teksturer i nærmest det uendelige.
- Du kan lage middagsmat for en hel måned på èn ettermiddag.
- Du hjelper barnet å utvikle matglede ved å tilby frisk og appetittelig mat.
- Du kan la barnet ta del i matlagingen fra ung alder.
- Barnet får se råvarer og matvarer, før de blir til en ugjenkjennelig mos i et glass.
- Du kan enkelt tilpasse utifra hva resten av familien spiser.
- Du kan helt unngå salt og sukker, eller tilpasse dersom barnet har en allergi.
Føler du deg likevel litt ny til dette, og litt usikker på hvordan du skal gå frem dersom du skal lage babymaten selv?
Kikk litt rundt her inne på nettsiden, og har du noen spørsmål – ikke nøl med å ta kontakt.
Bestill gjerne en av e-bøkene mine for å få oppskriftene rett hjem hvor du kan printe dem ut, eller ta kontakt dersom du vil samle en liten gjeng for et babymatkurs..