-
03 august 2014
-
0 kommentarer
It’s smoothie-time!
Som dere vet har jeg helt hekta på lage smoothier for tiden. Denne med eple og litchi er helt fantastisk!
Litchi kalles ofte kjærlighetsfrukt. Kanskje det er den dypt røde fargen på skallet eller den uskyldshvite blanke frukten som gjør det? Uansett hva som er grunnen, jeg elsker denne frukten! Den er frisk og søt på en og samme gang. Den er full av vitamin C som styrker immunforsvaret og hjelper med opptak av jern i tarmen. Den inneholder også store mengder kalium som er viktig for metabolismen og væskebalansen i kroppen.
Eple er en godt kjent frukt her i Norge. De finnes i røde, gule og grønne og du kan velge den fargen du liker best. Næringsforskjellene på eplene er forsvinnende små og de er alle fulle av fiber og vitamin C.
Eple- og Litchi smoothie.
Du trenger:
- 1 eple
- 5 litchi
(Dette er kun nok til èn smoothie- lag gjerne opp en større oppskrift!)
Slik gjør du:
- Skrell litchiene og ta ut stenene. Det er kun det hvite fruktkjøttet som skal brukes.
- Skjær opp eplet og fjern kjernen (skrell og kok hvis du ønsker det).
- Bruk stavmikser for å mose frukten til en myk masse.
Det meste av næringsstoffene i eplet ligger like under skallet, derfor anbefales det at man spiser eple med skallet på. For de minste babyene er det likevel vanlig å skrelle av skallet og koke eplene de første månedene for å lette fordøyelsen litt. Gabriel er nå et år, og vi hverken koker eller skreller eplene i smoothiene lengre, da han uansett spiser rå epler til vanlig.
Et lite tips til denne oppskriften: du bør ta en liten smak på resultatet selv! Dette er veldig veldig godt!