-
23 november 2015
-
0 kommentarer
Granola er så godt! Eller «crunchy» som sønnen min på 2 år kaller det.. Han har helt dilla på «crunchy» om dagen og ville aller helst spist utelukkende dette til alle døgnets måltider. Han får selvfølgelig ikke diktere sine egne måltider riktig ennå, men ofte sniker det seg inn et crunchy-måltid i løpet av dagen. Etter å ha kjøpt en del müesli og granola over de siste ukene, fant jeg derfor ut at det ville være bedre å begynne å lage det selv. Da kan jeg bestemme hva det skal inneholde. Og for å ikke snakke om det økonomiske da. Blir langt billigere å lage selv enn å kjøpe ferdigpakkene på butikken!
Så her er en deilig granolaoppskrift til dere.
VIKTIG! Denne passer for 12 mnd+ da den inneholder honning.
Crunchy Granola:
Du trenger:
- 1 dl helkorn
- 4 dl havregryn
- 1 dl solsikkefrø
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl linfrø
- 1 dl hakkede valnøtter
- 3 ss honning
- 2 ts kanel
- 4 stk dadler
- 4 stk tørket aprikos
- 2 stk tørket fiken
Slik gjør du:
- Hell alle korn, frø, nøtter og kanel i en stor bakebolle
- Smelt honningen
- Legg utover en bakepapirkledd stekeplate og hell over smeltet honning
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min.
- Rør om en gang i blandt mens granolaen stekes (viktig!)
- Imens granolaen står i ovnen kan du kutte dadlene og den tørkede frukten i små biter
- Når granolaen er ferdig skal den avkjøles før den blandes sammen med frukten og helles over på en lufttett beholder
Granolaen er holdbar i ca. 1 mnd i en lufttett beholder. Denne blandingen er supercrunchy og god sammen med f.eks yoghurt og friske bær. Frokost eller et lite mellommåltid – du velger. Godt er det i allefall – både for liten og stor. 🙂