-
15 mai 2016
Dette er ordentlig søte saker!
Men en gang i blant er det jo akkurat det som skal til. Selv om jeg absolutt er for en sunn livsstil og sunnere alternativer, er jeg også opptatt av at man ikke skal bli for hysteriske rundt dette med sukker heller.
Disse kakekulene er spekket med sukker, både naturlig fra aprikosen, fra honningen og fra melisen som dekker kulene. (Dersom du heller vil prøve ut en litt sunnere variant kan du prøve ut disse.)
Husk for all del på at honning ikke skal gis til barn under 12 mnd. Ønsker du likevel å prøve ut disse tidligere, kan du prøve å søte med dadler eller godt modne bananer istedenfor. Eller kanskje synes du at det er søtning nok fra aprikosene?
Uansett, her er oppskriften:
Aprikoskuler.
Du trenger:
- 5 dl havregryn
- 2 dl tørket aprikos
- 2 ss honning
- 50 gram smeltet smør
- Melis eller kokos til å rulle kulene i
(velg det du foretrekker)
Slik gjør du:
- Bløtlegg aprikosene for å gjøre dem mykere og lettere å jobbe med. Ca 1 time holder, men hvis du kan så legg dem gjerne i bløt over natten.
- Legg alle ingrediensene (untatt det du skal rulle kulene i) i en blender, eller bruk en stavmikser.
- Bland til massen er godt blandet.
- Bruk en dyp skål til melis eller kokos.
- rull små kuler med hendene og rull tilslutt kulene i melis eller kokos.
- Legg kulene på en tallerken i kjøleskapet i ca.20 min før de skal spises.
Hvis du vet at du ikke skal spise kulene samme dag eller kveld, så legg kulene i en lufttett boks i kjøleskapet. Erfaringsmessig holder disse kulene godt i 4-5 dager (men vi har aldri klart å holde hendene unna lenge nok til å teste holdbarheten lenger enn dette) 🙂
Så gode! Tusen takk for oppskrifta.
Eg tok oppi et par skeier peanøttsmør også. Og så rulla eg dei i semulegryn, då blir dei ikkje klissete utanpå. Har laga ein stor porsjon og fryst halvparten. Spent på korleis dei blir i konsostensen når eg tiner dei opp att.
NAM! det hørtes veldig godt ut! Hvordan ble de?