-
03 juni 2016
-
0 kommentarer
Granola er en stor del av hverdagen vår i SunnStart huset. Sønnen min på 2,5 år kaller dette for «crunchy» og jeg er sikker på at han gjerne kunne levd livet kun bestående av crunchy og yoghurt. AAAh, barn og deres hang-ups altså… 🙂
Jeg har lagt ut en Granolaoppskrift tidligere også, men denne nye typen er vår nye favoritt. Her får du også brukt opp skorpene dersom du har et barn som ikke kan eller nekter å spise skorper. Jeg hadde noen til overs etter at jeg lagde en «french toast» oppskrift som kommer i et barnemathefte jeg holder på å lage (mer om det senere).
Granola med skorper.
Du trenger:
- Ca. 4 dl med hakkede skorper (skorper fra 4 brødskiver)
- 3 dl havregryn
- 3 dl hakkede cashewnøtter
- 0,5 dl chiafrø
- 0,5 dl linfrø
- Noen hakkede valnøtter
- 2 ss honning eller agavesirup
- 2 ss olje
Slik gjør du:
- Sett på ovnen på 160 grader
- Hakk skorpene i små biter
- Hakk nøttene
- Bland sammen alt det tørre og hell over på et bakepapirkledd stekebrett
- Bland sammen olje og søtning og dryss forsiktig over granolablandingen
- Sett brettet midt i ovnen
- Stek i ca. 30 min – Rør et par ganger i blandingen underveis
La granolaen avkjøles før du legger den over på en lufttett boks, eller i en glassbeholder. Så har du deilig granola lett tilgjengelig til frokost, i yoghurten, eller sammen med bær og kesam. (NAM!)