SunnStart går helt BANANAS!!!!

Bananer! Aaaaah.. Finnes det noe bedre? Altså, nå skal jeg ikke sitte her og påstå at smaken av en banan er så enestående, men det er heller dette med bruken av bananen! Du kan jo bruke den til absolutt alt!

Visste du at det er forskjell på fiberinnholdet i bananen ettersom hvor moden den er. Hvis du spiser en helt gul/grønn banan vil nemlig denne ha mye mer resistent stivelse (og dermed en mer stoppende effekt på magen), enn det en overmoden, halvbrun banan vil ha. Smaken er også ganske så forskjellig. Når bananene har fått ligge og modnes ordentlig blir bananene bare søtere og søtere.

Jeg har spart opp en liten haug med bananer ute på verandaen i over en uke nå. Mannen min holder nemlig på å bli gal av at jeg alltid skal la bananene mine ligge og bli gamle før jeg bruker dem. Han synes de er ekle å se på og har små-panikk for at det skal komme bananfluer, så denne gangen ble de lagt på vent på en tallerken ute på verandaen. Herregud, at vi ikke har tenkt på det tidligere!

Jaja, nå har de iallefall blitt akkurat så brune og fine (og søte) som jeg liker dem, så Gabriel puttet dem i tralla og fraktet dem inn på kjøkkenet for meg!

20140817-184315-67395870.jpg

Så hva står på menyen? Jo, jeg påstår jo at bananer kan brukes til nær sagt alt, så jeg satte meg ned for å bestemme meg for hva jeg skulle lage og dele med dere.. Det ble så mange oppskrifter at jeg rett og slett tror jeg må legge de ut en og en.. Så gled dere til Banan-uke hos SunnStart hele neste uke! Dere vil blandt annet få servert:

Bananpannekaker
Banan-sjokoladeis
Popstickles
Papaya-banan fruktpurè
Frokostkaker

Hmmmm.. Kanskje det er nettopp dette som er grunnen til at jeg elsker bananer.. Jeg innser jo nå at de er hovedingrediensen i samtlige av mine favorittdesserter.

Jaja, hvis jeg kan sunnifisere desserten til deg og familien din ved å bringe litt bananer inn i hverdagen deres, så er jeg iallefall fornøyd!

Hipp hurra for bananer!!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments

 • august 17, 2014 at 18:43

  Flinke, skjønne Gabriel 🙂
  Er enig i at bananer er skikkelig godt! Og kan brukes til mye. 🙂 Men akkurat den isen syntes jeg ikke var så god. 😛 Er ikke så glad i bananer når de blir veldig modne, og selv med kakaopulver kom banansmaken veldig godt frem. Men kan jo prøve med ikke fullt så modne bananer da..:)

  Ha en fin uke Maiken 🙂 Klem

  • august 17, 2014 at 18:45

   Hehe.. Ja, det er vel litt smak og behag 😉 Blir spennende å høre dommen fra andre når jeg legger ut oppskriften! Men kanskje du kommer til å like en av de andre godsakene jeg legger ut da Ida Bethina? 🙂 Jeg gir ikke opp å prøve å få i deg bananer! Hehe…