Pimp opp brødskivene dine med frukt og grønt.

  • 0 kommentarer

I Norge er brød en viktig del av kostholdet, og selv om mange har begynt å velge andre alternativer enten de ønsker lavkarbo eller de ahr cøliaki eller er følsomme for gluten – så er det ingen grunn til å holde barnet borte fra brødet. Barn i vekst trenger karbohydrater for å vokse, og for å fylle glykogenlagrene sine med raskt tilgjengelig energi. Husk at barn skal hoppe og sprette og være aktive. De har på langt nær en like stillesittende hverdag som vi voksne noen ganger har.

I tillegg er karbohydrater «favorittmaten» til hjernen. En frokost med brødmat kan derfor være med å bidra til god konsentrasjon gjennom en dag på skolen for de litt eldre barna.

Likevel blir ofte brødmat sett på som et kjedelig matvalg. Vi er kanskje vant til å tenke på den triste matpakka, hvor skinken henger fast i forrige skive, og osten ligger småsvett igjen på bunn. Selv om mange i dag har fått øynene opp for matpakker som kunne imponert selv den beste kokk, er det mange som ikke har tid eller ork (eller kreativitet) til å drive med slikt på en daglig basis.

Men hva hvis vi senker terskelen litt? Hva hvis målet bare er å få inn litt frukt og grønt til hvert måltid? Ja, da tror jeg vi allerede har nådd ganske langt. Siden brødskivene er en så stor del av hverdagen for mange, synes jeg dette er et naturlig sted å begynne.

Så la oss starte å pimpe opp brødskivene våre litt!

Peanøttsmør – og jordbærskiver.

IMG_2086

Smøreost og fruktskiver.

IMG_8707

Jordbærskiver.

20140712-102959-37799238.jpg

Eller du kan ta det et steg til, og la deg inspirere av søte Elsa fra Creativefun4you.

SAM_4677-1000x666

SAM_5255-1000x666

IMG_3716-1000x860

Litt frukt og grønt til hver skive – så er du godt på vei mot dine 5 om dagen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *