Mango- og avokadomos.

Visste du at mango er verdens nest mest spiste frukt, bare slått av bananer? Og det er slettes ikke rart! Den søte lukten, den saftige frukten og den utrolig gode smaken får alle sansene til å nyte i herlig harmoni.

Mangoens egenskaper:

Mango er ikke bare søt og god, den er også næringsrik! Mango inneholder svært mye vitamin A – et vitamin som fungerer som antioksidant i kroppen vår. Mest kjent er kanskje vitamin A for å være viktig for godt syn.

Husker dere mammaene deres ba dere spise gulrøtter for å ta vare på øynene deres når dere var små? Vel, nå vet dere at det også finnes et søtere alternativ! Hihi…

Mangoen inneholder også vitamin C, som også fungerer som et antioksidant og dessuten hjelper med opptak av jern i tarmen! (Så putt gjerne litt most mango i morgen-grøten!)

20140726-191217-69137059.jpg

Avokadoens egenskaper:

Visste du at avokado egentlig er en frukt? Dette er den feteste frukten vi har, og hele 77% av kcal fra avokadoen kommer faktisk fra fett. Men dette er sunne fettsyrer, som er svært viktig for små barn i vekst! Avokado inneholder dessuten mye vitamin B6 – eller folat som de fleste kjenner dette vitaminet som. Folat er viktig for dannelse av friske, røde blodceller og normalt DNA. (For dere som er gravide er folat mer kjent som vitamintilskuddet dere tar for å forbygge ryggmargbrokk hos babyen.) Avokadoen er også en kilde til vitamin C slik som mangoen, og til kalium, som blandt annet er blodtrykksregulerende ved å ha virkning på væskebalansen i kroppen, og har virkning på metabolismen. Altså en flott, næringsrik frukt som passer til det meste.

De fleste babyer liker begge disse smakene, så man kan godt gi en og en av dem alene- men aller best synes jeg de er sammen!

Mango- og avokadomos:

 • 1 mango
 • 2 avokado
 • Litt saft av en sitron

Skjær opp avokado og mango og ta ut stenen. Hakk opp fruktkjøttet og kjør alt i en blender, eller mos det med stavmikser. Sitronsaften gjør at fruktkjøttet fra avokadoen ikke blir brunt, og gjør dermed at det ser litt mer delikat ut.

Denne herlige mosen kan du gi som et måltid, som smoothie på pose, eller putte oppi litt pepper og bruke selv som dip! NAM!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 comments

 • juli 26, 2014 at 23:17

  Du er kjempeflink, Maiken 🙂 Flott blogg. Gleder meg til middagsoppskrifter, trenger litt ny inspirasjon, selv om mini gaper han. Men gøy å prøve nye ingredienser og kombinasjoner.

  Og det er fint å bare titte innom her, for noe positivt lesestoff, og fargerike bilder, i en ellers grå verden om dagen 🙁

  Håper vi kan treffes snart 🙂 Dere er velkomne til middag en dag det passer dere!

  Klem fra Ida

  • juli 26, 2014 at 23:21

   Hei Ida.
   Så koselig å høre at du liker bloggen! Det kommer nok mer babymat som passer for lille Fredrik etterhvert. 🙂 Enn så lenge har jeg fokusert på introduksjon av fast føde, men tror vi er klare for steget videre fra neste uke 🙂

 • Jeanette
  mai 1, 2016 at 19:28

  Kan dette fryses? 🙂

  • mai 1, 2016 at 19:32

   Det kan det. Avokadoen kan bli litt missfarget, men smaken og kvaliteten er like god 🙂

 • Catalina
  september 8, 2016 at 17:53

  Hei! Super blogg!! Veldig stor hjelp for oss som nettopp starter med fastføde og vet ikke helt hvor vi skal begynne 🙂 Fra hvilken alder passer denne avokado + mango mosen? Jeg har en bebe på 6mnd og 2uker. Kan hun spise dette nå eller må jeg vente litt? Klem fra Catalina

  • september 8, 2016 at 20:13

   Hei Catalina.
   Takk for gode ord, jeg blir alltid veldig glad når siden er til nytte for noen!

   Mango- og avokadomosen kan du begynne med allerede nå. Hvis babyen din ikke hr spist mango før og du føler deg litt usikker på hvordan magen skal reagere, kan du ta litt mindre mango de første gangene hun får smake 🙂
   Håper retten faller i smak!
   Vennlig hilsen Maiken.

 • Diana
  januar 31, 2018 at 21:57

  Hei.. jeg lurte på hva lang holdbarhet har denne mosen? Hvor mange dager ca?

  • februar 22, 2018 at 22:09

   Siden det er avokado i den så vil du se at den kan få en litt stygg farge hvis det står mer enn en dag i kjøleskapet. Men for smakens del så vil jeg si opptil 2 dager. Man kan forhindre at avokadoen blir brunlig ved å legge stenen fra avokadoen oppi mosen, eller ved å tilføre litt sitronsaft (da må du i så fall smake til, slik at ikke den blir for sur)